Horecapaar van 't Raadhuis slaat eerste paal voor Vista restaurant & food bar

Horecapaar van 't Raadhuis slaat eerste paal voor Vista restaurant & food bar

'Vista restaurant & food bar', dat wordt de naam van het nieuwe restaurant van Ingrid en Henrie van der Heijden. Maandag werd de eerste paal van het restaurant aan de haven in het Branbantse Willemstad geslagen.

Het horecapaar verlaat hun restaurant ’t Raadhuis in Heinenoord per februari 2016, om in april 2016 Vista restaurant & food bar te openen. Vista wordt een laagdrempelige zaak met uitzicht over het water van het Hollands Diep.

Vista

Henrie en Ingrid van der Heijden: 'Vista heeft een geweldig mooie ligging aan het havenhoofd, op de kop van de oude haven en is aan drie kanten omsloten door water. Daardoor heb je niet alleen op het terras, maar ook binnen een spectaculair uitzicht over het Hollands Diep, de Haringvlietbrug en de jachthaven van Willemstad. De naam Vista betekent uitzicht en dat is een van de onderscheidende elementen van onze nieuwe zaak, alles is gericht op het uitzicht over het water.'

Boot

De zaak wordt 300 m² groot met een restaurant van 80 couverts, een food bar, open keuken, overkapt terras en mogelijkheden voor private dining. Gasten kunnen vanaf ’s morgens terecht voor koffie, lunch, wijnen, cocktails, bar food en ’s avonds voor het diner.  Het gebouw is ontworpen in de vorm van een uitvarende boot in de stijl van Frank Lloyd Wright met grote overstekken en horizontale lijnen.

't Raadhuis

De exploitatie van het pand in Heinenoord, dat onvoldoende mogelijkheden bood om verder te groeien, is per februari 2016 verkocht. Tot die tijd blijft ’t Raadhuis full swing in bedrijf, aldus de Van der Heijdens. De verhuizing heeft geen consequenties voor het lidmaatschap van restaurantvereniging Jeunes Restaurateurs d’Europe, waar ’t Raadhuis sinds 2013 lid van is. 't Raadhuis behoort volgens restaurantgids Lekker 2015 tot de beste restaurants van de Hoeksche Waard.