
6 knappe ijskoffies voor op je terraskaart
Euson Piergoelam is een kunstenaar als het gaat om koffiemocktails. Hardlopers bij Sherlock's Place in Rotterdam zijn onder meer Popcorn-ijskoffie en...

De voordelen van digitale tools tijdens de zomerdrukte
De zomer betekent voor horecaondernemers met een terras extra drukte. Met het personeelstekort is dit echter lastig te managen. Digitale tools bieden...

Schnitzelkoning: 'Je keuken slim inzetten in daluren'
Dark- of ghost kitchens zijn niet meer weg te denken uit het horecalandschap. John Broere van catering Broere uit IJsselstein overleefde de...

Meer marge met huisgemaakte ijsthee op het terras
Met ijsthee kan je de verwachtingen van een gast overtreffen. De drank is bovendien een echte margemaker. Maar hoe bereid je homemade ijsthee? Hoe...

Tips: Zo overtref je de verwachting van je terrasgasten
Persoonlijke aandacht, een fijne service, een glimlach en goed eten én drinken zijn essentieel voor een goed terras, maar hoe zorg je ervoor dat je...

Verkoopprijs gerecht bepalen: hoe goed rekenen ondernemers?
Hoe goed rekenen horecaondernemers als het gaat om de gerechten op de menukaart? Marvin van Dongen, CEO van Horeko, meent dat er nog veel ruimte is...

Hoe sterk is de 'stopkracht' van jouw terras?
Een goed terras hoort aan een aantal voorwaarden te voldoen. Hoe zorg je ervoor dat de mensen niet alleen gaan zitten, maar ook terugkeren? Kortom:...

Klaar voor het terrasseizoen: 80 tips van 45 ondernemers
Het terrasseizoen betekende vorig jaar een grote inhaalslag voor veel horecaondernemers. Buiten werd immers als de meest veilige optie gezien tijdens...

Heb jij alles op orde voor Koningsdag?
Op 27 april is het weer zover: Koningsdag. Welke regels gelden er voor de horeca op deze feestdag? Heb je speciale vergunningen nodig? En hoe zit het...

Wat zijn de ideale gerechten voor op het terras?
Een vorkje prikken op het terras moet geen worsteling worden. Zorg daarom voor terrasproof eten. Het eten moet in ieder geval niet te snel afkoelen...