Amsterdam krijgt 'hotel van de toekomst'

Amsterdam krijgt 'hotel van de toekomst'

CityHub opent op 30 oktober het 'hotel van de toekomst' in de Bellamystraat in Amsterdam Oud-West. Het hotel krijgt 50 futuristische slaapunits, een 'digital first' lobby én een app die reizigers wegwijs maakt in de stad.

CityHub combineert naar eigen zeggen de privacy en het comfort van een hotel met het communitygevoel en de betaalbaarheid van een hostel. In een industriële loods van 600 m2  bevinden zich vijftig strak vormgegeven privé slaapunits genaamd ‘hubs’. Elke hub is uitgerust met een tweepersoonsbed, WiFi en te personaliseren mood lighting en muziek streaming systemen. Aan de hal met hubs grenst de CityHub ‘hangout’, waar reizigers elkaar kunnen ontmoeten en met behulp van een persoonlijk RFID polsbandje eigenhandig kunnen inchecken en de bar kunnen bedienen.

App

Gasten krijgen tijdens hun verblijf exclusief toegang tot de CityHub app; een interactieve travel guide die tips voor activiteiten en evenementen verstrekt op basis van wat er die week in Amsterdam te doen is. Reizigers kunnen bovendien realtime – terwijl ze door de stad struinen – suggesties vragen aan een CityHost. De app biedt tevens een chatbox, waarmee gasten met elkaar kunnen connecten en nieuw gevonden hotspots kunnen delen. Maar ook de mood lighting, alarmklok en het streamen van muziek in de hub, zijn met de app te bedienen.

Hotspot

Om ongewenste roamingkosten tegen te gaan en het gebruik van de app te stimuleren biedt CityHub, in samenwerking met T-Mobile, gasten de mogelijkheid om met een eigen MiFi hotspot (mobiele router) de stad in te gaan.

Ondernemers

CityHub is een initiatief van studievrienden Sem Schuurkes (32) en Pieter van Tilburg (29).  De jonge ondernemers stelden zich als doel de traditionele hotelervaring beter te laten aansluiten bij de huidige tijdsgeest en technologische mogelijkheden. Na een succesvolle crowdfunding campagne openden zij in juli 2012 een kleine testlocatie in Amsterdam Oud West. Met een bezettingsgraad van gemiddeld 95 procent en meer dan 400 enthousiaste reviews op Booking.com, Airbnb en Tripadvisor was de pilot een groot succes te noemen. CityHub trok hiermee de aandacht van de hospitalityindustrie en werd tijdens de Venuez Hospitality Awards 2012 genomineerd voor ‘Best Hotel Concept of The Netherlands’. CityHub ‘Beta’ bleek de perfecte testcase, waardoor ook een private investeerder (angel investor) en de ABN AMRO instapten om de locatie met vijftig hubs in de Bellamystraat te kunnen realiseren. CityHub opent op 30 oktober 2015 officiëel haar deuren. Hubs (voor twee personen) zijn vanaf €50 per nacht te boeken