Erik Tas: 'Een jaar open en nu al een Bib Gourmand'

Erik Tas: 'Een jaar open en nu al een Bib Gourmand'

Net een jaar open en Erik Tas van restaurant Bij Erik in Leidschendam staat voor het eerst in de Michelingids met een Bib Gourmand 2016.

Erik Tas had het zelf niet kunnen denken, hooguit durven hopen.  Maar Erik Tas, voormalig sous-chef van tweesterrenrestaurant Parkheuvel Rotterdam, is de trotse bezitter van een nieuwe Bib Gourmand. En dat na pas 1 jaar open te zijn.

Goed gesprek met Michelin

Deze waardering past het best bij zijn kookstijl is zijn mening. 'Elke maand weer maak ik een nieuwe menu van 6 gerechten en eerlijk gezegd had Michelin daar tijdens hun eerste bezoek voor de zomer wel vragen over' zo vertelt Erik tegen Misset Horeca. 'Maar we hadden een heel goed gesprek,  ik heb ze verteld over de continuïteit en stijl van koken, we maken en doen hier alles zelf, van sauzen tot vis schoonmaken.'

Snel succes

In de open keuken midden in het restaurant kookt Erik Tas elke maand 6 nieuwe gerechten (1 x voor, 2 x tussen, 1 x hoofd plus een kaas en dessert) voor maximaal 30 gasten. Een driegangendiner komt op €35,-, terwijl de lunch €27,50 bedraagt bij Erik Tas. 'Wij maken het onze gasten makkelijk, zodat ze niet teveel hoeven te kiezen en kunnen vertrouwen op de chef',  zegt Tas, nog steeds een beetje beduusd over  dit snelle succes.

Bekijk hier de lijsten:
Het totale overzicht Bib Gourmands 2016
De vervallen Bib-Gourmands
De nieuwe Bib-Gourmands