Van Heinde is gevestigd in het voormalige Stedelijk Museum van de Brabantse hoofdstad. Bedenker en oprichter Casper Schoenmakers heeft de ambitie om Van Heinde te maken tot het ‘Eataly van de Lage Landen.’
Restaurant
Het restaurant van Van Heinde bevindt zich op de eerste etage waar een vide is geconstrueerd. Hier kunnen 65 mensen tegelijkertijd eten en drinken. De gerechten worden alle bereid met producten die in de winkel te koop zijn.
Assortiment
Het assortiment van Van Heinde bestaat voor een deel uit traditioneel kw-assortiment. Daaar is door Schoenmakers en de van Marqt afkomstige Eline Veninga Winkel een groot aantal producten afkomstig van lokale en regionale leveranciers aan toegevoegd. In totaal telt de winkel, waar op elk van de versafdelingen een vakman staat een waar op de visafdeling ook vis wordt gebakken, een assortiment van circa 5500 artikelen.
In onderstaand filmpje van het Brabants Dagblad vertelt oprichter Casper Schoenmakers over zijn creatie.