Cas Spijkers Academie Breda wint amusewedstrijd

Cas Spijkers Academie Breda wint amusewedstrijd

Vincent Tuk en Jimmy van Nierop van de Cas Spijkers Academie Breda hebben met de amuse 'Zuurkool Rendang Maki' op zaterdag 8 november 2015 in Grand Hotel Huis ter Duin de finale van de Sharing Success Amusewedstrijd gewonnen.

De jury was unaniem van oordeel dat naast de kwaliteit ook de verwerking van de thema’s 'multicultureel' en 'feestelijk' bij dit gerecht goed werden toegepast. In totaal streden er zeven scholen om de titel Beste Amuse van 2015. Naast deze prijs, werd er ook een prijs voor de beste Wijn-Amuse combinatie uitgereikt. Deze ging naar het Horizon College. Zij kozen voor de combinatie van 'Verleiding uit de Kalahari' met de Simonsig Estate Chenin Blanc wijn uit Zuid-Afrika. Het publiek had ook een stem tijdens de amusewedstrijd. Ruim 130 aanwezige gasten stemde voor de 'Bonbon van granaatappel' van het Nova College.

Sharing Success amusewedstrijd

De kracht van het de Sharing Success Amusewedstrijd is de belangeloze medewerking van locaties, medewerkers en leveranciers waardoor elke euro direct naar het goede doel gaat, zo meldt de organisatie. Ook de scholen leverden een bijdrage aan de opbrengst. In totaal hebben zij met verschillende acties € 6000 opgehaald. De finale van de wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door VacuVin, Kwast Wijnkopers, Hanos, en Grand Hotel Huis ter Duin.