Restaurant Vroeg in Top 10 Oliebollentest

Restaurant Vroeg in Top 10 Oliebollentest

De oliebollen van Restaurant Vroeg in Bunnik staan in de top 10 van de beste oliebollen van Nederland. Restaurant Vroeg heeft een kraam bij haar restaurant staan en bakt daar de nummer 9 oliebollen van Nederland, volgens het Algemeen Dagblad.

De oliebollen van Restaurant Vroeg krijgen van het testteam van het AD het cijfer 9, goed voor een negende plek in de top 100. De bolletjes wegen 82 gram en kosten 0,95 per stuk, 10 voor 8,50 euro.

Het commentaar van de krant: ‘Bakker Mike Onasse maakt deel uit van het Boulangerie Team dat begin dit jaar in Italië een belangrijke prijs won. Nu bewijst hij zijn vakmanschap nog eens met een zeer goede oliebol’, aldus de jury.

De oliebollen van Vroeg zijn dit jaar voor het eerst getest door het AD.

Hans Kempers, eigenaar van Vroeg: ‘De afgelopen vier jaar hebben we ons bakproces geperfectioneerd tot een heerlijke oliebol en dus was het dit jaar tijd om deel te nemen aan de AD Oliebollentest. Dat dit nu geresulteerd heeft in een top 10 notering is een mooie beloning voor het hele bakkersteam van Vroeg en een prachtige afsluiting van ons jubileumjaar!’ Vroeg bestaat dit jaar vijf jaar.

De hele week is Vroeg vanaf 7:00 uur geopend voor de verkoop van de oliebol. Speciaal voor de oliebollenverkoop is een aparte ruimte ingericht.  

Over de test

Voor de 23e keer heeft het AD een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van oliebollen. Vroeg is één van de 164 bezochte verkooppunten. De oliebollen zijn ter beoordeling voorgelegd aan een panel van het centrum smaakonderzoek in Wageningen.  

Klik voor de gehele Oliebollentest van het AD hier.