Chefs met zeebenen gezocht voor kookstrijd op water

Chefs met zeebenen gezocht voor kookstrijd op water
Het winnende gerecht van de eerste editie.

Sterrestaurant Katseveer van Jessica en Rutger van der Weel organiseert samen met het Koksgilde Zeeland 'De slag op de Schelde'. Het is een kookwedstrijd aan boord van een schip. Het wedstrijdthema is asperges gecombineerd met een mooi product uit de Oosterschelde.

De Slag op de Schelde vindt in 2016 voor de tweede keer plaats. De eerste editie die plaatsvond in mei 2015 werd gewonnen door sous-chef Jelle Conijn en leerlingkok Yorrick Jansen van het Amsterdamse tweesterrenrestaurant Ciel Blue.

De Slag op de Schelde is een vervolg op de asperge-amusewedstrijd zoals die negen jaar lang in het Zierikzeese restaurant De Zeelandbrug werd gehouden. Dit restaurant is gesloten.

Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 14 maart. De wedstrijd zelf is op maandag 23 mei. Aan boord van het schip serveren de deelnemers 20 kleine gerechtjes de zo veel mogelijk aan wal al worden voorbereid.