10.000 euro opgehaald voor grill nieuw steakhouse Terrroir

10.000 euro opgehaald voor grill nieuw steakhouse Terrroir

Steakhouse Terroir open begin februari haar deuren voor het publiek. Eigenaren Merlijn van der Krogt en Justus Brasem hebben de ambitie de beste steaks van Leiden te gaan grillen. Want dankzij 62 supporters konden zij een op maat gemaakte grill aanschaffen.

Gasten mogen er zelf het gewicht van het gerecht kiezen. ‘Niet iedereen houdt van een enorme steak', ldus Van der Krogt, die voorheen chef was bij het biologisch restaurant Kasteel Woerden. Brasem werkte als gastheer bij Oud Sluis en The Jane. Later werkte hij bij Noble van Edwin Kats in Den Bosch en bij tweesterrenrestaurant Fred in Rotterdam.

Crowdfunding

‘Centraal in een steakhouse is natuurlijk een grill. Deze moesten we op maat laten maken’, vertellen de eigenaren. Voor de financiering hiervan kozen de heren ervoor om te gaan crowdfunden. ‘We vinden het leuk om betrokkenheid te creëren bij onze plannen.’ Van hun supporters maken ze ambassadeurs met bijbehorende privileges. ‘Je eigen steakmes met ingegraveerde naam ligt altijd voor je klaar.’ De twee haalden bijna €10.000 op. Volgend doel is een koffiemachine. De eigenaren hopen die ook op te halen met de crowdfundingsactie die nog 7 dagen loopt.