Tripadvisor: 'The Toren wederom beste hotel van Nederland'

Tripadvisor: 'The Toren wederom beste hotel van Nederland'

The Toren in Amsterdam is voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot het beste hotel van Nederland door Tripadvisor. Het Umaid Bhawan Palace in Jodhpur, India, werd als beste hotel ter wereld beoordeeld.

Tripadvisor stelt elk jaar een lijst samen van de best beoordeelde hotels, op basis van de miljoenen recensies die op de reiswebsite worden geplaatst. Daarnaast wordt er per land een top 25 samengesteld in de verschillende hotel-categorieën.  Ook dit jaar domineert hotelier Eric Toren met zijn hotels The Toren en Sebastian’s, beiden gevestigd aan de hoofdstedelijke Keizersgracht.

The Toren won voor het vijfde jaar op rij de Award voor het beste hotel van Nederland en ging ook aan de haal met de titel voor het hotel met de beste service van Nederland. Als klap op de vuurpijl werd The Toren, als eerste Nederlands tophotel ooit, opgenomen in de top 25 beste hotels van Europa, op de 18de plaats. Dit is een bijzondere prestatie omdat de gemiddelde kamerprijs in Amsterdam zo veel hoger ligt dan in andere, vergelijkbare Europese steden.

Tweede hotel

De directie en het management van The Toren runt ook Hotel Sebastian’s, het 'kleine broertje' van The Toren. Eric Toren en zijn vrouw hebben Hotel Sebastian’s ruim 5 jaar geleden geopend en is volgens Tripadvisor inmiddels uitgegroeid tot een van de beste boetiek hotels in Amsterdam. Hotel Sebastian’s staat daarnaast in de top 3 hotels met de Beste Service in Nederland. The Toren staat in deze lijst op nummer 1. Hotel Sebastian’s is momenteel een maand gesloten voor een totale restyling.

Eric Toren

Eric Toren werd in 2015 voor het tweede opvolgende jaar uitgeroepen tot 'Beste Hotelier van Europa' voor zijn innovatieve en inspirerende manier van leidinggeven.