Librije en Theo Lens geven daklozen stamppotconcerten

Librije en Theo Lens geven daklozen stamppotconcerten

Restaurant De Librije organiseert in samenwerking met singer-songwriter Theo Lens een serie stamppotconcerten die alleen toegankelijk zullen zijn voor daklozen.

De tour start op zaterdag 30 januari in Zwolle en een week later, zaterdag 6 februari, wordt een Amsterdamse locatie bezocht. Voor het komende jaar staan nog meer optredens gepland. Daklozen kunnen de concerten gratis bijwonen en krijgen tevens een door restaurant De Librije bereide maaltijd geserveerd.

'We vinden het een hartstikke leuk initiatief', zegt Thérèse Boer van De Librije. 'Er wordt voor 400 man stamppot gemaakt. Dat doen we graag voor dit doel.'

Theo Lens

'Daklozen hebben het zwaar te verduren. Niet alleen in steden als New York, Berlijn en Londen maar ook hier in Nederland. Ik wil graag iets voor hen doen', zegt de in Heerde wonende muzikant. 'Op deze manier willen we deze mensen een steuntje in de rug geven en iets bieden wat ze helaas vaak missen: een beetje warmte, een echt fijne maaltijd en aandacht.'

In 2012 ging De Librije met de Nederlandse Spoorwegen snert verkopen op het station van Zwolle. De opbrengst ging toen naar de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.