Bastion Hotels nodigt Kamerleden uit na uitzending Rambam

Bastion Hotels nodigt Kamerleden uit na uitzending Rambam

Bastion Hotels nodigt Kamerleden uit naar aanleiding van de uitzending van televisieprogramma Rambam over schoonmakers in de hotelbranche. Dat meldt de hotelketen donderdag.

CDA, D66 en PvdA willen van het kabinet opheldering na de uitzending. Bastion Hotels heeft de betreffende Kamerleden en het betrokken Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid -de toezichthoudende instantie- uitgenodigd, zodat zij zich zelf middels een persoonlijk bezoek op de hoogte kunnen stellen.

Volgens het programma blijkt uit undercoveronderzoek dat schoonmakers van meerdere grote hotelketens, waaronder Bastion Hotels, worden uitgebuit. De schoonmakers worden in de praktijk niet per uur betaald, maar per schoongemaakte kamer, zo blijkt uit het undercoveronderzoek. Omdat de schoonmakers te weinig tijd krijgen per kamer, moeten zij het werk in eigen tijd afmaken.

Reactie

Bastion Hotels zegt de aantijging serieus te nemen. 'Een dergelijke misstand kan als vanzelfsprekend volstrekt niet door de beugel. Bovendien ontstaat de indruk dat Bastion Hotels haar medewerkers niet adequaat zou belonen.' Bastion Hotels zegt de kwestie zorgvuldig te onderzoeken. 'Ondanks dat, bij het volgen van de interne procedures en afspraken, het onmogelijk is dat er minder uren worden uitbetaald dan gewerkt is. In de uitzending van Rambam blijkt tevens dat de structuur van belonen voor de programmamakers moeilijk te doorgronden is. Ook hier wordt naar gekeken.'