Won Yip: 'Nieuwe Heineken Hoek in 2018'

Won Yip: 'Nieuwe Heineken Hoek in 2018'
Won Yip

Het bekende horecabedrijf Heineken Hoek in Amsterdam wordt gesloopt en opnieuw opgebouwd. Pandeigenaar Caransa heeft hiervoor een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente Amsterdam.

‘We gaan dit voorjaar beslissen over de omgevingsvergunning die is aangevraagd,’ zegt woordvoerder Stadsdeel Centrum Amsterdam, Krista Verweij tegen Misset Horeca. Er is vergunning aangevraagd voor een grand café met daarboven een hotel.

Exploitant van de nieuwe Heineken Hoek, Won Yip, zegt dat hij rekening houdt met een oplevering van het nieuwe pand ‘medio 2018’. Hij vervolgt: 'Maar inzage in het vergunningen-traject heb ik niet. Dat ligt bij pandeigenaar Caransa. Zij houden mij op de hoogte.'

‘We gaan het hele pand zelf exploiteren, zowel het grand-café als het hotel op de verdiepingen daar boven.’

Heineken niet concreet

Brouwer Heineken wil nog steeds niets concreets loslaten over de plannen met het markante horecabedrijf op de hoek van het Leidseplein en het Kleine Gartmanplantsoen in Amsterdam.

Woordvoerder Josephine Bertrams desgevraagd: ‘De Heineken Hoek en het Leidseplein zijn natuurlijk iconische Amsterdamse horecalocaties waar de naam van ons bedrijf onlosmakelijk aan verbonden is. Een toplocatie als deze verdient het beste wat Heineken te bieden heeft en we hebben daarom bij de Gemeente Amsterdam mooie plannen ingediend om de Heineken Hoek te herontwikkelen.’

Heineken zegt dat voor de exploitatie gesprekken worden gevoerd ‘met kandidaat ondernemer(s).’ Namen van de gesprekspartners wil Heineken niet noemen. Ook wil Heineken niet bevestigen dat ze zaken gaat doen met Won Yip.