Hotelschool Maastricht leeft intens mee met docent

Hotelschool Maastricht leeft intens mee met docent

De Hoge Hotelschool in Maastricht leeft intens mee met de ouders van de twee Nederlanders die sinds dinsdag in Brussel vermist worden. Vader Pinczowski van dochter Sascha en zoon Alexander is docent aan de school. Beide kinderen waren dinsdag op Zaventem, toen de explosies plaatsvonden. Sindsdien heeft de familie niets meer van hen vernomen.

Het nieuws over de vermissing van Sascha en Alex werd woensdag aan de studenten van de Hotelschool medegedeeld. Vader Pinczowski, die met zijn vrouw in het Belgische Lanaken woont, was dinsdag naar Brussel gereisd om zijn kinderen te zoeken.

'Pinczowski is hier een uitermate geliefd docent', aldus een woordvoerder van de school. 'Dit raakt iedereen heel hard. We hopen het allerbeste voor hem en zijn familie.'

De vermiste broer en zus waren op Zaventem om terug naar huis te vliegen. Beiden wonen in de Verenigde Staten. Vlak voor 08.00 uur belden ze met de ouders dat ze goed waren aangekomen. Tijdens dat gesprek hoorde de familie een explosie en glasgerinkel. Daarna viel de verbinding weg.