Eerste vijfsterrenhotel Brabant opent op 2 mei

Eerste vijfsterrenhotel Brabant opent op 2 mei

Het eerste vijfsterrenhotel van Brabant, Hotel Nassau in Breda gaat begin mei haar deuren openen. Momenten werken ruim 150 mensen aan de afronding van de bouw van het hotel. Bart Klomp wordt chef van het restaurant, Liefdegesticht.

Het hotel komt in de Nieuwstraat in de stad waar vijf panden inclusief een kapel, het hotel gaan vormen. Het gaat deel uitmaken van de Autograph Collection Hotels van Marriott.

Aan die zijde van de Nieuwe Weg komt het restaurant, met de naam Liefdegesticht. ‘Gespeld zoals het ook op de gevel van Huis Assendelft (één van de panden)  staat’, vertelt sales- en marketingmanager Pauline Brinkman aan Breda Vandaag. ‘Er wordt op niveau gekookt, exclusief, maar qua prijsniveau toegankelijk. Het restaurant komt onder leiding van chef Bart Klomp, die eerder onder meer bij The Fat Duck in Londen werkzaam was, en bij Ivy in Rotterdam.

Ontbijten in de kapel

Eén van de hoogtepunten van het hotel wordt de kapel. ‘Het wordt de evenementenlocatie voor het hotel’, aldus Brinkman. ‘Bijzonder is de ontbijtlocatie, op het koor van de kapel. Daar heb je uitzicht op het glas-in-lood en de kapel’

Brinkman verwacht dat de Bredanaar daar voor een ontbijtje naar toegaat, zoals ook bar Absinth voor publiek open staat. Nog voordat de kamers te zien zijn, komen de eerste boekingen al binnen.

Boekingen Hotel Nassau

‘Onze blind bookings zijn sinds kort via onze eigen website boekbaar’, vertelt de sales - en marketingmanager. Hotel Nassau Breda biedt de keuze uit vier verschillende kamertypes: superior room, executive room, junior suite en panoramic suite. ‘Die laatste wordt al gereserveerd voor aanstaande bruidsparen die hun huwelijksnacht bij ons willen doorbrengen.’