Asperges van De Zwaan*  per parachute

Asperges van De Zwaan*  per parachute

Elk jaar broedt ondernemer Roland Peijnenburg van sterrestaurant De Zwaan in Etten-Leur op een originele manier om de komst van de eerste asperges bekend te maken. Hij zette al eens een helikopter in, een luchtballon, een formule 1-wagen en een drone. Dit jaar koos hij voor een parachutist.

Jaarlijks zoekt Roland Peijnenburg samen met zijn aspergekweker Gilbert Sweep naar een originele bezorgmethode om de aandacht van het publiek te vestigen op de asperges.

Roland Peijnenburg zei eerder tegen Misset Horeca: ‘Elk jaar verzinnen we een ludieke manier om deze asperges van Boer Sweep naar De Zwaan te krijgen. Een helikopter, luchtballon, drone of zelfs een Formule-1 wagen.’

Afgelopen vrijdag, 8 april 2016, kwamen de eerste asperges aan op de markt in Etten-Leur via een parachutist. Deze parachutist van Skydive ENPC mocht na zijn succesvolle landing, ook aanschuiven bij het aspergediner, net als de burgemeester van Etten-Leur. ‘Het ging beter dan vorig jaar toen de drone neerstortte en - inclusief de asperges - in vlammen opging.