François Geurds aspergeambassadeur 2016

François Geurds aspergeambassadeur 2016
Facebook FG Restaurant

Het nationale aspergeseizoen 2016 is donderdagmiddag in Rotterdam geopend. Tweesterrenchef François Geurds werd er door het Nederlands aspergecentrum benoemd tot aspergeambassadeur 2016. De opening van het seizoen werd afgesloten met een walking dinner, waarbij chef-koks verrassende aspergegerechten serveerden.

Volgens traditie werd op de tweede donderdag van april, het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van de aspergeambassadeur. De opening vond plaats op het ss Rotterdam, het stoomschip dat ruim 40 jaar de wereldzeeën heeft bevaren.

De nationale opening is bedoeld om het grote publiek te laten weten dat het seizoen is begonnen en dat de asperges volop verkrijgbaar zijn.

François Geurds: 'Ik ben vereerd dat ik ben verkozen tot de Aspergeambassadeur van 2016. Deze rol zal ik met verve vervullen. Tot het einde van het seizoen serveer ik in FG Restaurant een Ambassadeurslunch: een viergangenmenu met het witte goud in de hoofdrol. Je kunt zoveel kanten op met deze superieure groente.'