Tweede Happyhappyjoyjoy in oude Mercat

Tweede Happyhappyjoyjoy in oude Mercat

De tweede vestiging van Julius Jaspers Aziatisch streetfood concept Happyhappyjoyjoy komt in Mercat (voorheen Panama) aan de Oosterlijke Handelskade in Amsterdam. Het eclectisch design van de eerste vestiging zal ook worden toegepast in deze vestiging. Nieuw is dat het grote terras een Aziatische make-over krijgt.

Het grote succes van Happyhappyjoyjoy (Hhjj)  in Amsterdam West heeft IQ Creative (de holding waaronder Hhjj valt) ertoe doen besluiten om Mercat (bij Panama in Oost) om te toveren in een tweede vestiging van het Julius Jaspers concept. De prachtige ruimte van Mercat met immens terras en bijbehorend gazon wordt omgetoverd tot een Aziatische Streetfood wereld. De muren worden naar voorbeeld van de eerste vestiging behangen met Aziatische posters en het plafond is bezaaid met geisha-parasolletjes. Het menu. onder verantwoording van Julius Jaspers, heeft dezelfde gerechten van de  Chinese, Vietnamese en Thaise keuken als de vestiging in Amsterdam West. Er is bij Happyhappyjoyjoy East net zoals in West geen onderscheid in voor- of hoofdgerechten.

Opening ergens in mei

Momenteel is een team van Concrete, de huisontwerper van IQ,  druk bezig het interieur net zo spraakmakend te laten zijn als in West. De monumentale en hoge ruimte met vide leent zich perfect voor de link naar Aziatisch streetfood en nightmarkets en hier wordt ook het terras in geheel Oosterse stijl o.a met lampionnen, uitgevoerd.

Het bedrijf aan de Oosterlijke Handelskade in Amsterdam wordt het derde restaurant voor chef Jaspers. IQ Creative runt al Julius Bar & Grill aan de Ceintuurbaan. IQ Creative heeft twaalf bedrijven in Amsterdam zoals Wolf Atelier, Envy en het recent heropende Supperclub.  IQ staat op nummer 74 in de Misset Horeca Top 100 met een omzet van 11,7 miljoen euro over 2015.