Forse uitbreiding ambitieus De Bonte Wever in Assen

Forse uitbreiding ambitieus De Bonte Wever in Assen

Met de toevoeging van 78 nieuwe hotelkamers, twee restaurants, een lobby, Grand Café, recreatieruimte, een nieuwe entree, een multifunctionele congres- en evenementenlocatie en meerdere (vergader)zalen, gaat De Bonte Wever in Assen flink uitbreiden. Het 11 miljoen euro kostende project moet in het najaar van 2017 afgerond zijn, waarna De Bonte Wever werkgelegenheid biedt aan ruim 300 personen.

De uitbreidingen zullen met name plaatsvinden op de plek waar de in maart jongstleden gesloten ijsbaan lag. Het viersterrenhotel zal worden uitgebreid met 78 kamers en heeft in de toekomst 261 kamers met een capaciteit
van 620 bedden. De lobby van het hotel wordt fors uitgebreid, alsmede de parkeervoorzieningen voor de hotelgasten. Daarnaast wordt er een buffetrestaurant gerealiseerd met een capaciteit voor 900 gasten. Het restaurant is zowel bestemd voor de hotelgasten, als voor passanten en krijgt een nieuw concept met bijvoorbeeld show-cooking. Naast het buffetrestaurant wordt aan de zijde van de Europaweg een nieuw a la carte-restaurant gerealiseerd.
Beide restaurants worden voorzien van buitenterrassen.

Nieuwe evenementenlocatie

Naast nieuwe restaurants, worden extra faciliteiten voor hotelgasten toegevoegd, waaronder een nieuwe recreatieve ruimte met buitenterras. Ook het uitgaanscentrum van De Bonte Wever wordt vergroot. Met de bouw van een nieuw grand café,direct grenzend aan de huidige Caféstraat, wordt onder andere een nieuwe locatie gecreëerd voor besloten feesten, partijen en (zakelijke) borrels. Het evenementencentrum krijgt daarnaast ook een boost. Door de realisatie van een nieuwe multifunctionele locatie van 900 vierkante meter heeft De Bonte Wever straks twee grote zalen beschikbaar voor beurzen, concerten, festivals, sportieve evenementen en meer. De zalen zijn onderling gekoppeld door het uitgaanscentrum, waardoor deze nog meer bij evenementen betrokken kan worden. De nieuwe evenementenlocatie biedt straks plaats aan meer dan 5000 gasten indoor en vergroot de mogelijkheden tot organisatie van evenementen enorm.

Vierhamer-locaties

Door de realisatie van een nieuw congrescentrum boort De Bonte Wever een markt aan die zij tot nu toe nog niet actief heeft benaderd. Naast de congreszaal worden de bestaande vergaderruimtes nog eens uitgebreid met
vier nieuwe zalen. In totaal biedt het complex daarmee straks 12 zalen in alle gewenste formaten en opstellingen. De Bonte Wever wordt daarmee een grote speler op het gebied van congressen, symposia, vergaderingen,
trainingen en meer. De Bonte Wever is reeds een 'vierhamer-vergaderlocatie' en maakt in de toekomst de stap naar een 'vierhamer-congreslocatie'. Voor de nieuwe zakelijke voorzieningen wordt een nieuwe, separate entree gebouwd. Tot slot wordt ook de bereikbaarheid van het complex verbeterd door de toevoeging van een nieuw, groot parkeerterrein. Dit terrein kan en zal tevens straks dienst doen als outdoor evenementenlocatie.

Najaar 2017 klaar

De investering die de gehele uitbreiding met zich meebrengt bedraagt 11 miljoen euro. De architect is PR8 uit Almelo die eerder ook het hotel van De Bonte Wever heeft ontworpen. De verwachting is dat in het najaar van 2017 de uitbreiding afgerond zal zijn. Na de uitbreiding biedt De Bonte Wever werkgelegenheid aan meer dan 300 personen en verwacht het complex het aantal bezoekers van  1 miljoen te overschrijden.