Hooghoudt opent eigen kruidentuin

Hooghoudt opent eigen kruidentuin
Fotocredits Christel van der Ziel

Hooghoudt verrijkt haar producten met lokale producten uit een eigen kruidentuin. De nadruk ligt daarbij op het ambachtelijke proces en 100% natuurlijk. Verschillende kruiden die te proeven zijn in de jenevers van Hooghoudt, worden vanaf dit voorjaar verbouwd op Borg Ewsum, het landgoed dat in beheer is van Het Groninger Landschap.

'Toen ik vijf jaar geleden bij Hooghoudt kwam, werd er hard gewerkt, maar te weinig verteld. Terwijl er een prachtig historisch en ambachtelijk product gemaakt wordt in de distilleerderij. Dat ambacht en de kracht van natuurlijke producten willen we nu weer met iedereen delen. Het liefste op een manier die past bij onze regionale verbondenheid. Borg Ewsum is de perfecte plek om de rijkheid van jenever te laten zien', aldus Arno Donkersloot, directeur Hooghoudt.

Mooie samenwerking

Marco Glastra, directeur van Het Groninger Landschap, is erg blij met de samenwerking met de Groningse jenever distilleerderij:  'Wij zijn altijd op zoek naar betrokken, Groninger bedrijven waar we samenwerkingen mee aangaan. Dit project met Hooghoudt is een uniek voorbeeld van hoe je elkaar als Groningse organisaties kunt versterken.'

Jacob Hooy, de originele kruidenleverancier van Hooghoudt, zal uiteraard niet vervangen worden. De lokale producten zijn juist een toevoeging waarmee de komende tijd met jenever geëxperimenteerd gaat worden. Jacob Hooy blijft zijn kruiden, met kwaliteit sinds 1743, aan Hooghoudt leveren.