'Licor 43 Orochata' nieuwe zusje van 'Licor 43 Original'

'Licor 43 Orochata' nieuwe zusje van 'Licor 43 Original'

Het Spaanse familiebedrijf Diego Zamora, dat in de jaren zestig Licor 43 Original lanceerde, brengt een nieuwe likeur op de markt: Licor 43 Orochata. Deze is vanaf medio augustus in Nederland verkrijgbaar.

De nieuwkomer is een shake-achtige drank, heeft een mediterrane smaak, bevat Licor 43 Original, kaneel en citrus. Licor 43 Orochata is geïnspireerd op de regionale specialiteit horchata, een melkachtig drankje, gemaakt van aardamandelen, water en suiker. Aardamandelen zijn knolletjes van de Cyperus Esculentus plant die onder de grond groeien. Deze zijn van nature zoet en hebben een nootachtige smaak.

Legende

Horchata is onlosmakelijk onderdeel van de Zuid-Spaanse cultuur. Achter de naam van de nieuwe likeur gaat een mooie legende schuil. Bij een bezoek aan Valencia kreeg koning van Aragon Jaime I een glas horchata aangeboden door een jong meisje. Op de vraag wat het was, antwoordde zij: 'het is aardamandelmelk', waarop de koning reageerde: 'Dit is geen melk, dit is goud, lief meisje.'

'Geen laagje op de tong'

Licor 43 Orochata heeft een plantaardige basis en wordt omschreven als een lichte likeur, die geen 'laagje'op de tong achterlaat. 'Een ideaal aperitief.' Het advies is om Licor 43 Orochata voor gebruik een paar uur in de koelkast te zetten. Voor serveren dient de fles geschud te worden, waarna het puur met ijs geschonken kan worden.

Mozaïek design

Roderick Verplanken, marketeer bij Maxxium Nederland B.V.: 'Dit is de eerste innovatie in Licor 43’s geschiedenis.' De likeur is verpakt in een parelmoeren, gecoate fles versierd met een door een Spaanse kunstenaar ontworpen mozaïek design.

Verkrijgbaar

Vanaf medio augustus is Licor 43 Orochata breed verkrijgbaar bij Nederlandse slijterijen, groothandels en horeca. De adviesprijs bedraagt €18,99 voor een fles van 0,7L en €26,99 voor een fles van 1L. Het heeft een alcoholpercentage van 16%.

Gratis nieuwsbrief Misset Horeca

Niets missen van Missethoreca.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief; ruim 23.000 horecaprofessionals gingen u al voor! Meld u hier aan