Opleidingsaanbod sector fastservice uitgebreid

Opleidingsaanbod sector fastservice uitgebreid
Gefrituurde waar: niet per definitie ongezonder.

Het Fastservice Opleidingscentrum lanceert een vernieuwde opleidingsportal en biedt vanaf september ook zelfstandige leertrajecten aan op mbo-niveau.

Fastserviceopleidingen.nl is sinds 2006 de opleidingsportal voor ondernemers en medewerkers die werken in de fastservicesector. Alle beschikbare beroepsopleidingen (mbo), trainingen, trendtours en e-learnings staan op deze portal.

Zelfstandige leertrajecten met e-coach

De reguliere fastserviceopleidingen via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) zijn al bekend. Sinds 2006 worden medewerkers die een mbo-opleiding willen volgen ingeschreven bij SVO. Niet alleen organisaties als McDonald’s, Domino’s Pizza en Bakker Bart maken hiervan gebruik, maar ook individuele ondernemers van bijvoorbeeld cafetaria’s, pannenkoekenrestaurants, ijssalons en lunchrooms maken hiervan veelvuldig gebruik en schrijven hun medewerkers in voor deze opleidingen.

'Deze reguliere opleidingen zijn vooral geschikt voor wie net van het VMBO af komt, maar voor veel  andere medewerkers is dit niet altijd de meest geschikte leerweg', aldus een medewerker van het Fastservice Opleidingscentrum. 'Vandaar dat dezelfde opleidingen nu ook via zelfstandige leertrajecten aangeboden gaan worden. Gewoon op MBO-niveau, maar dan zonder de ballast van bijkomende vakken als burgerschapscompetenties, Nederlands, Engels en rekenen.

5 dagen blijven werken

Bovendien kunnen deelnemers gewoon 5 dagen per week blijven werken, want ze hoeven bij dit traject niet naar school en de theorie is volledig gericht op hetgeen wat ze in de praktijk doen. Via een digitaal leer- en ontwikkelplatform doorlopen ze de opleiding en bepalen ze hun eigen tempo. Ze worden daarbij begeleid door een van de e-coaches, die de voortgang bewaakt en waar de deelnemers terecht kunnen met hun vragen.'

Het Fastservice Opleidingscentrum werkt aan verdere samenwerking met onderwijsinstellingen en aan de uitbreiding van het aanbod van trainingen en e-learningmodules.