Bijzonder diner van Jef Schuur en Luc Kusters

Bijzonder diner van Jef Schuur en Luc Kusters

Luc Kusters en Jef Schuur gaan, net als Edwin Vinke  en Menno Post eerder deden, een experimenteel diner bereiden in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Luc Kusters en Jef Schuur gaan puur biologisch en plantaardig koken en presenteren hun gerechtjes op bijzonder servies.

De gerechten worden daarnaast gepresenteerd op speciaal ontworpen bestek, handgeblazen glas en servies.

De diners zijn een initiatief van Steinbeisser experimentele gastronomie. Mede-oprichter Martin Kullik van Steinbeisser zei eerder tegen Misset Horeca: ‘Wij bieden een bijzondere eet-ervaring met kunstzinnig servies en bestek. Een schitterend samenspel van kunst, natuur en hedendaagse gastronomie.’

Jef Schuur en Nadine Mögling

Voor de eerstvolgende Nederlandse editie koken Schuur en Kusters  een diner dat volledig plantaardig (vegan) is en waarbij alle ingrediënten afkomstig zijn van Nederlandse, Belgische en Duitse biodynamische of biologische landbouw. Nadine Mögling, sommelier van restaurant Bij Jef, en Xavier Giesen, sommelier van restaurant Bolenius, gaan het bijpassend wijnarrangement samenstellen.

Sterrenchef Jef Schuur en topchef Luc Kusters koken op 7, 8 en 9 oktober hun ‘Experimentele Gastronomie’ dinersDeelnemen aan het zes-gangen diner inclusief wijn- of sap arrangement kan voor 125 euro. De diners starten elke avond om 19 uur bij het Lloyd Hotel aan de Oostelijke Handelskade 34 in Amsterdam. 

Vorig jaar werd het Steinbeisser-diner in Nederland bereid door Edwin Vinke en Menno Post.