Sterchef blij met nieuwe eigenaar kasteel Heemstede

Sterchef blij met nieuwe eigenaar kasteel Heemstede

Er is een koper gevonden voor landgoed en kasteel Heemstede in Houten. Voor sterchef André van Doorn, die een deel van het kasteel huurt voor zijn restaurant, komt er na vier jaar een einde aan een onzekere situatie nadat de vorige eigenaar Phanos in 2012 failliet ging.

Nu de nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat het restaurant in het kasteel gehuisvest kan blijven, is de toekomst van het restaurant op deze prachtige historische locatie gewaarborgd.

Blij met nieuwe eigenaar

De nieuwe eigenaar is de bouw- en vastgoedonderneming Lisman en Lisman uit Zeist, die samen met restaurateur André van Doorn en nieuw aan te trekken huurders het kasteel en het landgoed een nieuwe impuls gaat geven.

SVH Meesterkok André van Doorn: 'Nadat eigenaar-verhuurder Phanos in 2012 failliet ging lukte het maar niet om een nieuwe koper voor het kasteel en het landgoed te vinden. In overleg met de curator kon ik de onderste verdieping van het kasteel waarin mijn restaurant gevestigd is blijven huren en gezamenlijk zorgden we ervoor dat kasteel en landgoed in goede staat van onderhoud bleven. Sinds kort is het in bezit gekomen van Lisman en Lisman.'
KnipselVan Doorn vervolgt: 'Ik ben erg blij met deze wending. Niet alleen omdat de naam van mijn restaurant meermalen in verband werd gebracht met het faillissement van mijn verhuurder, maar ook omdat de nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat het restaurant meerwaarde heeft voor de ontwikkeling van de bovengelegen verdiepingen in het kasteel en de bijgebouwen. Er zijn plannen voor de verhuur van hoogwaardige kantoorruimte in het kasteel, de koetshuizen en de orangerie.

Restaurant Kasteel Heemstede Houten

Restaurant Kasteel Heemstede in Houten is gevestigd op de onderste verdieping van het in 2002 geheel restaureerde kasteel Heemstede in Houten.
Het restaurant heeft één Michelinster, 16 Gault&Millau-punten, staat op plaats 33 in de Lekker top 100 en is aangesloten bij culinair samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers.

unnamed (1)