De Misset Horeca Café Top 100 is een instituut

De Misset Horeca Café Top 100 is een instituut

Het is bijna zover, de bekendmaking van de Misset Horeca Café Top 100. Het is de oudste verkiezing van Misset Horeca, je kunt wel spreken van een instituut.

Want een instituut kunnen we het zo langzamerhand wel noemen. Meer dan twintig jaar geleden gestart als Café van het Jaar-verkiezing en later verder als de Café Top 100 om de cafésector een hart onder de riem te steken, en die ondernemer die gastvrijheid en vakmanschap hoog in het vaandel heeft staan, in het zonnetje te zetten. En dat is tot op de dag van vandaag zo.

Als lid van de hoofdjury mocht ik afgelopen week de finalisten van de Café Top 100-verkiezing bezoeken, één van de leukste kanten van mijn vak. En wat een toppers zijn het. Bevlogen, gepassioneerd en zeer ondernemend. Ze laten iedere dag zien dat het uitbaten van een café een echt vak is. De juryrit ging letterlijk van noord naar zuid en van oost naar west en we waren te gast bij zeer uiteenlopende bedrijven en ondernemers.

Van speciaalbiercafé waar bijna elke dag een nieuw bier wordt geschonken, naar een multifunctioneel bedrijf waar de caféfunctie een onderdeel is van een groter geheel. Van een traditioneel café dat een echte buurtfunctie heeft, naar een klein café waar jong en oud zitten, om te eindigen bij een groot café op heilige grond. En overal was er een warm welkom. Eén van de bedrijven wordt de nummer 1 van de Café Top 100.

Ik heb genoten van de rit. Het was prachtig om te zien hoe ondernemers met hun gastvrijheid een veilige en gezellige plek bieden aan mensen die elkaar willen ontmoeten. Bij deze cafés is iedereen welkom en dat verdient alle lof en respect.

Marjon Prummel is hoofdredacteur van Misset Horeca.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.