Baut gaat back to the roots met vijfde restaurant

Baut gaat back to the roots met vijfde restaurant
Foto: Baut & Dreesmann

Michiel van der Eerde, eigenaar en chef-kok van restaurant Baut en tevens bekend van het programma Masterchef, brengt na vier locaties zijn onderneming terug naar waar het allemaal begon: Amsterdam-Oost.

Eind dit jaar - 31 december - is het ook de laatste dag voor Baut & Dreesmann. In januari zal de gehele operatie verhuizen naar de nieuwe locatie op het Paradijsplein, een oud gebouw dat ooit dienst deed als gasdistributiestation. Tot dat het ook dit pand weer moet verlaten. Eerder vestigde Baut zich op de Wibautstraat, het Stadionplein, de Prinses Irenestraat en het voormalige V&D pand aan het Rokin.

Back to the roots

'Met Baut & Dreesmann hebben we een hoogtepunt behaald”, zegt Michiel van der Eerde. 'We hebben ons concept neer kunnen zetten op een waanzinnige plek. Maar groter willen we niet. Dit schitterende karakteristieke gebouw in Oost is kleiner dan onze vorige locaties. Het geeft ons de kans om weer echt een buurtfunctie te vervullen. Intiemer, toegankelijker en nog meer focus op kwaliteit van eten en service richting de gasten. Back to the roots. Niet alleen terug naar Oost maar ook terug naar het gevoel waar we ooit mee begonnen zijn. Wat de nieuwe naam wordt en hoe het er exact uit komt te zien kan ik helaas nog niet vertellen maar we gaan weer een schitterende zaak neerzetten.’

Baut

Baut doet steeds haar intrek in anti-kraak panden en moet zichzelf in leven houden door van locatie naar locatie te verhuizen. Van de eerste Baut in het oude Parool gebouw aan de Wibautstraat (dat nu getransformeerd is in restaurant C) verhuisde het als Baut Zuid naar de voormalige Citroengarage aan het Stadionplein. Hierna vestigde het restaurant zich in een oud kantoor aan de Prinses Irenestraat als Baut Zuidas waarna het door reisde als het huidige Baut & Dreesmann naar het oude V&D gebouw op het Rokin.