Nieuwe manager voor Restaurant de Tropen

Nieuwe manager voor Restaurant de Tropen
Nienke Engberts (foto: Marjolein de Bruijn)

Nienke Engberts (34) is per 1 december aangesteld als restaurantmanager voor restaurant De Tropen, de aan het Oosterpark in Amsterdam gelegen horecagelegenheid van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT).

Tijdens haar studie Italiaanse letterkunde werkte Engberts al in de horeca en na haar studie heeft ze de horeca niet losgelaten. Zo werkte zij als restaurantmanager bij Volkshotel en als Finance en HR-medewerker en later als restaurantmanager bij restaurant Fifteen in Amsterdam.

Tijdens de spitsuren in het restaurant draait Nienke graag zelf mee, wat voor haar qua conditie geen probleem is. In haar vrije tijd is Engberts te vinden op de Amstel waar ze vaak en graag roeit. Vroeger zelfs op nationaal niveau.

15-9-11 de tropen

Het internationale karakter in combinatie met ‘het tropische’ spreekt haar bijzonder aan bij restaurant de Tropen. ‘Onze fusion gerechten brengen ‘instant satisfaction’ en ik vind het heerlijk om te zien dat mensen genieten van het eten en dus ook van hun middag of borrelavondje uit’ vertelt de nieuwe manager.

Het restaurant is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur voor ontbijt, lunch en borrel, de zaak is ontworpen studio Piet Boon. In de zomermaanden kunnen gasten plaatsnemen op het terras met uitzicht op de patio en het Oosterpark.

Hans Ribbens heeft de leiding over de keukens van KIT.