Michelin 2017: Twee Michelinsterren voor Tribeca van Jan Sobecki

Michelin 2017: Twee Michelinsterren voor Tribeca van Jan Sobecki
Jan Sobecki. Foto: Diederik van der Laan

Een heel bijzonder jaar voor Jan Sobecki, voormalig chef-kok van tweesterrenrestaurant Chapeau! en diens vrouw Claudia: in augustus openden zij de deuren van restaurant Tribeca in Heeze en op maandag 12 december werd de inzet van team Tribeca al bekroond met maar liefst twee Michelinsterren.

Sobecki en Claudia verschenen met hun zoontje op het podium. ‘Te gek, ja fantastisch’, reageert Sobecki. Claudia: ‘We zijn enorm trots, op het hele team.’ Sobecki vult aan met een glimlach: ‘Op dag drie waren ze er al. Ik wist nog amper waar de potjes en pannetjes stonden', vertelde hij over de komst van de inspecteurs. 'We hadden gehoopt op één...maar twee sterren, pff wow! Dit is fantastisch: een nieuw restaurant, nieuwe keuken en een nieuw team. Echt geweldig. ’

Tribeca

Uit de kaart van Tribeca blijkt de voorliefde voor de Franse keuken blijkt, aangevuld met internationale accenten. Gerechten waarin wordt gezocht naar spanning en balans, zo melden de ondernemers.

In april werd bekend dat Sobecki en diens vrouw Claudia een eigen restaurant gingen openen in het pand waarin voorheen tweesterrenrestaurant Boreas van echtpaar Nico en Sonja Boreas zat gevestigd. Het restaurant heeft een andere look and feel dan Boreas. ‘Maar net als Boreas moet het een restaurant worden dat de komende 20 jaar meegaat in de topgastronomie’, zei Sobecki destijds.

Voorspellingen

In de vele voorspellingen werd Tribeca ‘het inkoppertje’ genoemd als het om een Michelinster ging. Ook twee Michelinsterren werden voorzichtig genoemd in de voorspellingen.

Tribeca was met plek nummer 20 ook de hoogste nieuwe binnenkomer in Lekker 2017.