Treeswijkhoeve wint Grand Prix van Assen

Treeswijkhoeve wint Grand Prix van Assen

Het team van De Treeswijkhoeve uit Waalre, het restaurant van Dick en Anne Laura Middelweerd dat in bezit is van twee Michelinsterren, heeft de culinaire Grand Prix van Assen gewonnen. Het team stond op de wedstrijdvloer onder leiding van Patrick van Hogeloon. De wedstrijd heet officieel de Grand Prix EventtCulinair. Hogeloon en zijn team nemen een bedrag van vijfduizend euro mee naar Waalre.

Naast Patrick van Hogeloon - souschef bij De Treeswijkhoeve - bestond het winnende team uit Johnny Moreno en sommelier Bram van Grinsven. Zij kookten en serveerden de winnende viergangenlunch vanuit een black box. Het prijzengeld heeft Hogeloon verdeeld met zijn team. 'Ik wil op reis naar Maleisië,' laat hij Misset Horeca weten. Vorig jaar won Bert Jan Jipping van restaurant De Vlindertuin* van Jilt en Froukje Cazemier in Zuidlaren.

Het menu van De Treeswijkhoeve

Aperitief cocktail
Sap van rode biet, jenever, zwarte thee, gebrande jeneverbessen, schuim van yoghurt en citrus
Amuse
Variant op de Brabantse Prol, een aardappel-preisoep met gepocheerde oester
Tussengerecht
Coquille met beurre noisette van bloemkool, bouillon van paddestoelen en schuim van parmezaan.
Hoofdgerecht
Vier bereidingen van groene kool met reebout met een jus van steranijs en kruidnagel
Dessert
Worteltaart met een cremeux van bospeen, sap van sinaasappel en oranjebloesem. Getoaste witte chocolade (afgebakken in de oven waardoor de chocolade karameliseerd) met een crème van crème fraîche en kaneel.

Patrick Hogeloon: 'We hebben ons gefocust op de smaak. Alles goed afproeven en mooi uitserveren. Ik moet wel zeggen dat ik het nog nooit zo zwaar heb gehad tijdens een wedstrijd. De tijdsdruk was enorm.'

De vakwedstrijd werd en gehouden op maandag 13 februari tijdens de horecabeurs ‘HorecaEvenTT’ in de TT-Hal in Assen. De belangrijkste wedstrijd op de beursvloer – deze Grand Prix EvenTTCulinair – droeg voorheen de naam Wynand Vogel Bokaal, maar Vogel heeft zich teruggetrokken uit Assen.

De Grand Prix EvenTT Culinair heeft een metamorfose gehad en bestond dit jaar uit een team van drie deelnemers, waarvan twee deelnemers in de keuken en één deelnemer in de bediening, deze teams werden zowel ‘achter de schermen’ als wel ‘voor de schermen’ beoordeeld door de jury.

Treeswijkhoeve GrandPrix

De deelnemers aan de Grand Prix 2017

Rest. Ciel Bleu**, chef Lars Drost
Rest. Merlet*, chef Marco Helsloot
Rest. De Ertepeller, chef Arjan Kuipers
Rest. De Treeswijkhoeve**, chef Patrick van Hogeloon
Rest. De Loohoeve, chef Marleen Brouwer
Rest. De oude Sluis, chef Sytse Greidanus
Hotel Landgoed  Het Roode Koper*, chef Gert van der Heide
Rest. Beyerick, chef Marcel Heintzberger
Rest. De Bovenmeester, chef Kevin Schlaman
Rest.Hotel Haarhuis, chef Robert van Kolk