Taco van der Bijl naar Hotel Chateau Bethlehem

Taco van der Bijl naar Hotel Chateau Bethlehem

Taco van der Bijl, voormalig eigenaar van Café Top 100 winnaar Sjinkerij De Bobbel in Maastricht, is nu docent bij het teaching Hotel Chateau Bethlehem. Hij ondersteunt op de werkvloer de studenten die het Chateau in praktijk runnen.

‘Bijna een jaar heb ik genoten van mijn rust. Nu is het heerlijk om weer aan de slag te gaan,’ zegt Van der Bijl tegen Misset Horeca. ‘De veertig uur die ik nu werk voelt wel een beetje als parttime,’ lacht Van der Bijl. Zijn officiële titel is Instructeur Technische Vaardigheden.

Vorig jaar kwam op 15 februari voor Taco van der Bijl een einde aan 18 jaar De Bobbel. Hij verkocht zijn café aan Heineken.

Leestip:
Taco van der Bijl verkoopt De Bobbel

‘Hotel Chateau Bethlehem is een volledig hotel, restaurant inclusief banqueting zalen. Het wordt gedraaid als daadwerkelijk bedrijf door eerstejaars studenten van de Hotelschool. ‘Elke tien dagen zie ik hier een andere groep studenten. In die tijd probeer ik ze zoveel mogelijk te leren over gastvrijheid aan de voorkant.’

Nog geen nieuw horecabedrijf

De plannen van Taco van der Bijl om een nieuw horecabedrijf te starten in Maastricht staan ‘on hold’ zoals hij zelf zegt. ‘Het is mooi om het even wat rustiger aan te doen.’ Ook de eigen borrels van De Bobbel – waarvan de recepturen eigendom zijn van Taco – staan in de figuurlijke ijskast.

Leestip:
Café De Bobbel Maastricht heropent na verbouwing