Paasweekend 2017: welke hotelsteden zijn in trek?

Paasweekend 2017: welke hotelsteden zijn in trek?

Het eerste lange weekend van dit seizoen staat voor de deur. Veel mensen trekken er vanwege de extra vrije dagen op uit; wat extra drukte betekent voor de horeca. Maar waar gaan al die niet-horeca mensen naar toe met Pasen 2017? Hotelvergelijkingssite Trivago zocht het uit.

Londen is onder Nederlanders de populairste buitenlandse bestemming voor het paasweekend 2017. Binnen Nederland is dat Maastricht, gevolgd door Amsterdam. Texel en Scheveningen zijn ook in trek aldus Trivago.

De Britse hoofdstad Londen geniet meer populariteit dan andere bestemmingen in het paasweekend. Parijs is met Pasen de op één na populairste bestemming en Barcelona komt op de derde plaats.

De populairste paasbestemming binnen Nederland is Maastricht. De zuidelijke plaats trekt onder Nederlandse reizigers de meeste bezoekers aan, op de voet gevolgd door Amsterdam. Texel en Scheveningen zijn ook populair.

Hotels voor Paasweekend 2017

Nr.Bestemming
01LondenVerenigd Koninkrijk
02ParijsFrankrijk
03BarcelonaSpanje
04BerlijnDuitsland
05RomeItalië
06PraagTsjechië
07MaastrichtNederland
08AmsterdamNederland
09AntwerpenBelgië
10BruggeBelgië
11ValenciaSpanje
12Marne-la-ValléeFrankrijk
13LissabonPortugal
14TexelNederland
15GentBelgië
16ValkenburgNederland
17ScheveningenNederland
18SevillaSpanje
19VenetiëItalië
20Den HaagNederland

Trivago: bestemmingen Paasweekend 2017

Uitgaven hotelgasten

De hoteluitgaven zijn per bestemming verschillend. Van alle populaire bestemmingen betalen Nederlanders in Amsterdam per nacht het meest. Gemiddeld kiezen hotelzoekers in Amsterdam voor een prijs van €245 per kamer per nacht.

Het Spaanse Sevilla en het Franse Marne-la-Vallée, de bestemming die vooral wordt bezocht vanwege Disneyland Parijs, komen met hoteluitgaven van €234 en €231 per kamer per nacht op een tweede en derde plaats terecht.

Qua totaaluitgaven is Sevilla uiteindelijk toch het duurst, hoewel de gemiddelde prijs per nacht iets lager is dan in Amsterdam blijven de bezoekers gemiddeld een stuk langer.

Van de populaire bestemmingen van dit jaar zijn Antwerpen (€106), Valencia (€106), Berlijn (€119) en Lissabon (€127) per nacht het goedkoopst.

Leestip:
Meer onderzoeken van Trivago op Misset Horeca