Lindeboom introduceert alcoholarm en alcoholvrij bier

Lindeboom introduceert alcoholarm en alcoholvrij bier

Lindeboom Bierbrouwerij breidt gelijktijdig uit met twee nieuwe smaakvarianten. Met de nieuwe Lindeboom Radler 0.0 en de nieuwe Lindeboom 0.5 voegt de Limburgse brouwer twee alternatieven toe aan het groeiende assortiment alcoholvrije en alcoholarme bieren.

Alcoholvrij bier is onmiskenbaar aan een opmars bezig. Ook Lindeboom gaat daar in mee. Eerder was daar al de introductie van Lindeboom Citroen en Kersen Radler 2.0. Nu zet Lindeboom dit voorjaar de nieuwe Citroen Radler 0.0 op de markt. Daarnaast komt de Limburgse brouwer ook met een alcoholarme variant: Lindeboom 0.5.

Alcoholvrij bier mét bierbeleving

Volgens Lindeboom is het nieuwe brouwsel een alcoholarme biervariant met behoud van een bierig karakter. 'Lindeboom 0.5 is gebrouwen met unieke gist die zorgt dat de bierbeleving bewaard blijft. Hierdoor biedt LindeboomAlcoholvrij bier Lindeboom 0.5 een alternatief voor de bewuste bierliefhebber', aldus de brouwer.

Bewuste bierdrinker

'Ik ben verheugd met deze aanvulling van alcoholvrije en alcoholarme bieren op het totale assortiment speciaalbieren,' zegt Jan Willem den Hartog, brouwmeester van Lindeboom Bierbrouwerij. 'De bierdrinker kiest steeds bewuster. We gaan op de veranderende vragen in en blijven kwalitatieve bieren ontwikkelen. Met deze twee nieuwkomers maakt Lindeboom Bierbrouwerij dit opnieuw waar.'