Van der Valk Nijmegen Lent: ‘meest duurzame hotel in Nederland’

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent heeft het officiële Breeam oplevercertificaat ontvangen en is hiermee het eerste hotel in Nederland met de waardering ‘Excellent’.
Van der Valk Nijmegen-Lent

Van der Valk Nijmegen ontving vlak na opening in juli vorig jaar ook al het Green Globe certificaat en mag zich nu naar eigen zeggen het meest duurzame hotel in Nederland noemen.

Breaam certificaat voor Van der Valk Nijmegen

Breeam is wereldwijd de belangrijkste beoordelingsmethode en het belangrijkste normeringssysteem dat gebruikt wordt om duurzaamheidsprestaties van gebouwen te bepalen. VanderValkNijmegenLent

Van der Valk heeft hoge eisen gesteld aan de duurzaamheid en deze hebben vorm gekregen in het ontwerp en de uitvoering van de bouw. Tijdens de bouw werd veel aandacht besteed aan het beperken van lucht- en milieuvervuiling en men gebruikte duurzame materialen.

Het nieuwe hotel opende in juli 2016 haar deuren. De bouw van de hoteltoren, het plintgebouw en de parkeergarage zijn conform de richtlijnen van het Breaam ‘Excellent’ certificaat gerealiseerd.

Tijdens de bouw is lucht- en milieuvervuiling zoveel mogelijk beperkt, daarnaast werd gebruik gemaakt van duurzame materialen en zijn energiezuinige installaties toegepast. Het hotel ontving vlak na opening ook al het Green Globe certificaat en mag zich nu het meest duurzame hotel in Nederland noemen.

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent beschikt over 116 hotelkamers, een restaurant, bar, congresfaciliteiten voor 2 tot 450 personen, wellness en fitness, schoonheidssalon BeautyBalloon en eigen parkeergarage. Het hotel is goed bereikbaar door de ligging naast Station Nijmegen-Lent en nabije snelwegen A50 en A15. Het centrum van Nijmegen ligt op 3 kilometer afstand van het hotel.

Beste Hotel van Nederland

Van der Valk hotel Nijmegen-Lent werd in januari uitgeroepen tot beste hotel van Nederland door de website hotels.nl. Van der Valk Hotel Nijmegen Lent kreeg van de gasten een 9.0 als rapportcijfer.

Hiervoor kreeg hotel Van der Valk Nijmegen-Lent dat in juli 2016 de deuren opende, de award voor ‘Beste Hotel van Nederland’ uitgereikt. De awards zijn een kwaliteitsonderscheiding die boekingswebsite Hotels.nl jaarlijks toekent. De Top 3 van beste hotels van Nederland bestaat naast Van der Valk Hotel Lent-Nijmegen, uit Van der Valk Hotel Enschede en Hampshire Hotel Holthurnsche Hof. Zij behaalden een gemiddelde reviewscore van 8.9.

Bekijk hier het volledige certificaat.