Koepelgevangenis Arnhem wordt pop-up hotel tijdens Vierdaagse Nijmegen

Koepelgevangenis Arnhem wordt pop-up hotel tijdens Vierdaagse Nijmegen

De koepelgevangenis in Arnhem transformeert tijdens de Vierdaagse Nijmegen in een pop-up hotel. In de cellen ontbreekt het de gasten aan niets, zo laat de organisatie weten. De kamers zijn ingericht met comfortabele bedden, een nachtkastje, toilet en een bureau. Wandelaars kunnen er zelfs terecht voor een massage en voetbehandeling.

Tijdens 'FourDome' kunnen gasten logeren in één van de oudste gevangenissen van Nederland. De Koepelgevangenis is 130 jaar oud. Voor 425 euro per vier dagen kunnen deelnemers van de Vierdaagse er overnachten, inclusief avondprogramma, vervoer van- en naar de start, ontbijt, avondbuffet, lunchpakketten en parkeerplaatsen...en een rondleiding door de gevangenis. 'Vanwege alle overvolle hotels, zijn we het initiatief gestart', zo laat de organisatie weten. In de gevangenis is plek voor 120 gasten.

Massage

Wandelaars die overnachten in de Koepelgevangenis kunnen tevens gebruik maken van massage- en voetbehandelingen. Het initiatief komt van 4 Seasons Events, waar PrisonExperience.nl onderdeel van uitmaakt. Het bedrijf is in gesprek met de gemeente of in de toekomst de gevangenis opnieuw de deuren kan openen als pop-up hotel.

Slapen in een gevangenis

Naast de Koepelgevangenis in Arnhem zijn er meer mogelijkheden om te slapen in een gevangenis. In de voormalige gevangenis ‘de Blokhuispoort’ in Leeuwarden opende Alibi Hostel begin dit jaar de deuren. Het is het eerste hostel in de stad. De vier jonge eigenaren (tussen de 25 en 30 jaar) zegden hun baan op om een lang gekoesterde droom te laten uitkomen. ‘Wekenlang timmerden, zaagden en boorden we met familie en vrienden om van een oud cellenblok een thuis voor iedereen te maken.’ Bekijk hier de foto's van dit hostel.

Ook de voormalige gevangenis Schutterswei in Alkmaar wordt een hotel met restaurant, café, congres- en fitnessruimte. Verder heeft het Amsterdamse stadsbestuur plannen voor een pop-up hotel in de voormalige bijlmerbajes. Het hotel genaamd ‘Hotel Utopia’ moet worden gerund door bewoners van het asielzoekerscentrum dat nu in het pand is gevestigd. Librije's Hotel zit gevestigd in een voormalige vrouwengevangenis.