Gert Blom maakt chef mede-eigenaar van sterrestaurant Amarone Rotterdam

Gert Blom maakt chef mede-eigenaar van sterrestaurant Amarone Rotterdam

Chef Jan van Dobben is per juli 2017 mede-eigenaar van restaurant Amarone. Met deze stap wil Gert Blom de continuïteit en de kwaliteit van het sinds 2006 bestaande restaurant waarborgen. Gert Blom: 'Ik merk dat het steeds moeilijker wordt om goede medewerkers te krijgen en ze aan je te binden.'

De 28-jarige van Dobben werkt sinds 2012 bij Amarone en staat nu samen met eigenaar Gert Blom aan het roer van het Rotterdamse sterrestaurant. 'Op dit moment zetten we met een steady team een goede prestatie neer en dat niveau wil ik heel graag handhaven en verder uitbouwen', aldus Blom.

Jan van Dobben

Jan van Dobben: 'De ambitie om zelf een restaurant te beginnen was er altijd al. Toen ik in Frankrijk mijn Japanse vrouw Yoshiko leerde kennen hadden we plannen om op langere termijn in Japan voor onszelf te beginnen. Maar in de vijf jaar dat ik hier in Amarone met Gert werk, is mijn hart bij Amarone gaan horen. Met een gedeeld eigenaarschap snijdt het mes aan twee kanten: ik kan ondernemen en Amarone blijft het hart van het keukenteam houden. Hiermee kunnen we het niveau voor de toekomst behouden en verhogen', aldus Van Dobben.

Betaalbaarheid

Gert Blom: 'Samen met Jan blijf ik de kernwaarden van Amarone bewaken. Betaalbaarheid en kwaliteit die zich uiten in een sublieme prijs-kwaliteitverhouding is daar een voorbeeld van. We willen het kookniveau een stapje hoger brengen en we zorgen dat de inrichting up to date blijft. Eind 2015 hebben we een grote restyling doorgevoerd, waardoor de inrichting nog beter past bij de kookfilosofie, de dynamiek en de ongedwongenheid van Amarone. In de loop van 2017 is weer een kleine interieuraanpassing voorzien en gaan we de buitenzijde opfrissen.'

De echtgenote van Jan van Dobben, Yoshiko van Dobben-Takayama, zal achter de schermen een aantal taken op zich nemen. Zij werd door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Wijn-Spijs Specialist 2015. Jan en Yoshiko leerden elkaar kennen in driesterrenrestaurant L’Arnsbourg in de Franse Elzas toen ze daar werkten.

Over restaurant Amarone

De kookstijl van chef-eigenaren Gert Blom en Jan van Dobben is te omschrijven als internationaal met Japanse invloeden, waarbij de Franse keuken de basis is en het product herkenbaar blijft. Amarone is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Onderscheidingen
1 Michelinster
GaultMillau 15 punten
Lekker nummer 54
Grootspraak 7,5 keuken en 4 druiventrosjes wijn
Wine Spectator Best of Award Excellence
The World’s Best Wine List Awards One Star 2014-2017

>>Meer over restaurant Amarone