Tjitze van der Dam maakt overstap naar nieuw hotel

Tjitze van der Dam maakt overstap naar nieuw hotel

Chef Tjitze van der Dam verlaat het Ink Hotel in Amsterdam. Hij maakt de overstap naar het nog te openen QO hotel in de stad. Daar gaat hij naast Luc Kusters (menukaart) en executive chef Alexander Brouwer de f&b verzorgen van restaurant Persijn, rooftopbar Juniper & Kin en de banqueting.

Vrijdag 7 juli 2017 heeft Tjitze van Dam zijn laatste werkdag  als executive chef bij het Ink Hotel waar hij 2,5 jaar geleden aan de slag ging en toetrad tot het managementteam. Dit laat hij weten aan Misset Horeca. Zijn opvolger bij het Ink Hotel wordt Michael Verswijveren. Deze chef, afkomstig van Fifteen (sous) en San George, start op 18 juli 2017.

‘Bij QO word ik de rechterhand van Alexander Brouwer en gaan we samen met een heel team van mensen alle f&b doen van het hotel. Het is voor mij een fantastisch mooie stap om van een relatief klein hotel – Ink heeft 1 f&b outlet – naar zo’n groot nieuw project te gaan. Neemt niet weg dat ik hier bij Ink met heel veel plezier heb gewerkt. Ik kreeg veel vrijheid van gm Jolanda Sadni Ziane en we hebben hier mooie dingen gedaan en bereikt.’ Van der Dam doelt op zijn 24HPressroom actie  voor Dance4Life en op het winnen van de Dutch Hotel Award in 2016.

Tjitze van der Dam roemt de visie van Luc Kusters en Alexander Brouwer op duurzaamheid en Dutch Cuisine. ‘Ik sluit me graag bij hen aan en denk dat ik weer heel veel ga leren.’ Tjitze van der Dam in keuken Ink hotel

Pieter Ham is als gm restaurants & bars eindverantwoordelijk voor de voorkant. De general manager van het QO hotel is Inge van Weert.

Van der Dam start op 8 augustus 2017 bij het QO hotel. In de tussenliggende periode verwacht hij en zijn partner hun eerste kindje.

QO Hotel Amsterdam

QO opent dit najaar –  een exacte datum is nog niet bekend – aan de Amstelvlietstraat in Amsterdam. Tussen de metrostations OverAmstel en Spaklerweg. Naast het restaurant Persijn krijgt het hotel een rooftopbar met eigen kas onder de naam Juniper & Kin.

In de rooftopbar serveert QO kleinere raw-food gerechten van ingrediënten uit eigen kas en van lokale ondernemers. Ook volgens de principes van Dutch Cuisine. In de kas worden kruiden, groente, vruchten en ook vis gehouden. Voor het kweken van vis werkt het hotel samen met de Landbouwuniversiteit van Wageningen en maken ze samen gebruik van de nieuwste technieken.

Meer lezen over QO Hotel?

QO Amsterdam: 288 kamers en Luc Kusters maakt kaart restaurant en bar

Eerste van drie nieuwe duurzame hotels in Amsterdam opent deze zomer

Aquaponics kas voor duurzaam Persijn en rooftop bar Juniper & Kin