De eerste verrassing zat 'm sowieso maandag 3 juli in de winst. 'Wij hadden er op geen enkele manier rekening mee gehouden dat we zouden winnen', vertelt mede-eigenaar Katherine Haklander-Timmers. 'Wij hoopten op een top-3-notering om daarvan te leren en dan door te stoten naar de nummer 1. Dus toen we hoorden dat wij de winnaar waren van de Terras Top 100 2017, overviel ons dat behoorlijk.
Inspiratie opdoen bij voorganger
Het werd nog een flink feest de avond na de uitreiking in Roosendaal. Haklander-Timmers: 'Sowieso in eerste instantie al bij Het Hooihuis zelf, waar de uitreiking plaatsvond. Zo'n geweldige locatie in combinatie met zo'n mooi evenement. We hebben er inspiratie opgedaan voor ons eigen terras en daarnaast natuurlijk veel ondernemers gesproken en op die manier ons licht opgestoken.'
Lees ook: Het Hooihuis over Brasserie Staverden
Interviews en media-aandacht
De dag na de winst was er een 'bescheiden feestje' bij Brasserie Staverden zelf. 'Er komt nog wel een groter feest, dat doen we traditioneel aan het einde van het terrasseizoen. Maar afgelopen

dinsdag was er al taart en een kleine samenkomst.' Ook was er de nodige media-aandacht. 'Radio's, kranten, regionaal en landelijk. Er kwam behoorlijk wat media op ons af. We hebben veel interviews gegeven.'
Lees ook: 'Omzetstijging en volle bak na winst'
Petit fours met Terras Top 100-logo
Maar ook gasten en leveranciers lieten zich niet onbetuigd. 'Het weer was goed de afgelopen tijd, dus er kwamen al aardig wat gasten. Van hen veel reacties mogen ontvangen.' Ook Brasserie Staverden is inmiddels een traditionele bloemenzee, vertelt Haklander Timmers. 'En daarnaast nog een leuk cadeau van een aantal leveranciers gezamenlijk: de komende weken petit fours met ons logo én dat van de Terras Top 100 voor al onze gasten.'