Vondel Hotels opent in voormalig COC gebouw aan de Rozenstraat in Amsterdam

Vondel Hotels opent in voormalig COC gebouw aan de Rozenstraat in Amsterdam

Het voormalig COC gebouw 'Ons Huis' in de Rozenstraat in Amsterdam is aan de Vondel Hotels collectie toegevoegd. Hier wordt gebouwd aan 'Hotel Mercier'.

Het in stand houden van de originele elementen van de locaties in combinatie met art en design zijn belangrijke kernwaarden voor het hotelcollectief. Er is inmiddels gestart met de restauratie en verbouwing van het gebouw waarin het hotel komt. De deuren openen in de zomer van 2018. Het hotel in hartje Jordaan krijgt 44 kamers, twee suites, een restaurant en een comfortabele lobby waar 'drinks & bites' worden geserveerd en waar gasten in- en uitchecken. Net als Hotel Monastère Maastricht wordt het een straight-friendly hotel en een ontmoetingsplek voor de ‘LHBT-gemeenschap’ (lesbian, gay, bisexual, transgender), waar met name tolerantie hoog in het vaandel staat. Van jong tot oud, van mannen en vrouwen tot families en vriendenclubs, elke geaardheid, iedereen is er van harte welkom. Het hotel zal naast een prettige plek voor de buurt en toeristen ook een werkplek zijn voor het COC en ruimte bieden voor initiatieven van o.a. het COC.

Over Vondel Hotels

Vondel Hotels blijft groeien. In 2016 kondigde de ambitieuze hotel collectie al uitbreiding aan met Hotel de Jonker en Hotel Overtoomse Houthandel, allebei in Amsterdam. Recentelijk maakte Vondel Hotels bekend haar eerste hotel buiten Amsterdam te open, Hotel Monastère Maastricht in Maastricht.

Hotel Overtoomse Houthandel

Na jaren van leegstand is de verbouwing van de unieke houthandel aan de Overtoom in Amsterdam al maanden in volle gang. Alle balken van het houten skelet zijn genummerd en afgebroken. Daarna is er een grote kelder gegraven en nu wordt het pand weer opgebouwd met de originele houten balken. In het eerste kwartaal van 2018 gaat het hotel met 82 kamers open. De look & feel wordt industrieel met veel hout, staal en groen.

Hotel Monastère Maastricht

Het hotel in Maastricht is de eerste locatie voor Vondel Hotels buiten Amsterdam. In het voormalig klooster aan de Boschstraat komen 54 luxe design hotelkamers, een bar, restaurant, vergaderzaal en binnentuin die in december 2017 open gaan. Het monument is gebouwd in de 14e eeuw en stond al lange tijd leeg.

Hotel de Jonker

In augustus dit jaar opent Hotel de Jonker haar deuren. Het monumentale pand aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam, waar decennia lang op de begane grond een slagerij gevestigd was, is volledig gerenoveerd en verbouwd. De herkenbare groene gevel is in tact gebleven, maar binnen is alles veranderd. Het self-service hotel telt 15 luxe loft-achtige kamers. De kamers met kitchenette hebben een stijlvolle look & feel, maar oude karakteristieke elementen, zoals het trappenhuis, de schouwen en slagerijtegels zijn behouden gebleven.

Vondel Hotels is een collectie 4-sterren hotels, short stay appartementen, een prachtige bed & no breakfast en twee geweldige restaurants. In deze collectie is de hand van hotelier en eigenaar Arjen van den Hof altijd zichtbaar.  Hij versmelt krachtig interior design met een zelfgekozen collectie hedendaagse kunst, waarbij de historische karakteristieken van de panden zorgvuldig behouden blijven.