Wicher Löhr van sterrestaurant Het Koetshuis in Bennekom overleden

Wicher Löhr van sterrestaurant Het Koetshuis in Bennekom overleden

Wicher Löhr van sterrestaurant Het Koetshuis is op 58-jarige leeftijd overleden. Bij de gerenommeerde chef werd eerder speekselklierkanker vastgesteld.

Wicher Löhr leerde het vak van onder meer Joop Braakhekke. Hij werkte in binnen- en buitenland. Bij restaurant De Witte in Amersfoort, Le Philosophe en De Echoput*, beiden in Apeldoorn. In het buitenland deed hij ervaring op bij La Cravache d’Or** in Brussel en in Parijs werkte hij bij Grand Vefour*** en  L’Achestrate***.  In 1986 startte hij met zijn vrouw Saskia restaurant Het Koetshuis in Bennekom.  Sinds 1998 is het restaurant in bezit van een Michelinster. Löhrs schoonzoon heeft de leiding in de keuken van het restaurant overgenomen.

Galadiner

Vorig jaar was de ontdekking van speekselklierkanker bij de gerenommeerde chef en Alliance Gastronomique-lid aanleiding voor het Taste4Life Galadiner. In de keuken werkten talrijke chefs van topbedrijven, samen goed voor liefst 38 Michelinsterren, aan het galadiner. Daarbij werd ruim 200.000 euro opgehaald voor onderzoek naar deze zeldzame en relatief onbekende vorm van kanker.  Het Taste4Life Galadiner kwam tot stand in samenwerking met Patiëntenvereniging Speekselklierkanker en het Radboud Oncologie Fonds in Nijmegen. De leden van de Alliance Gastronomique werkten belangeloos mee aan de avond. Zij verzorgden het menu of stelden arrangementen beschikbaar voor de veiling.

Alliance Gastronomique

'Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze vriend en Alliance collega', reageert Alliance Gastronomique voorzitter Marc van Gulick op social media. 'De afgelopen jaren hebben wij met bewondering voor het optimisme en de wilskracht zijn actieve en nooit opgevende strijd tegen het oneerlijke lot mogen aanschouwen. Onze gedachten gaan uit naar Saskia, Danny en Anouk, Marieke en Niels, hun naasten en het team van Het Koetshuis. Wij wensen hen veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies. Namens bestuur, leden en alle medewerkers van de Alliance Gastronomique.'