Heropening bijgebouwen sterrestaurant Château Neercanne na brand bij buren

Heropening bijgebouwen sterrestaurant Château Neercanne na brand bij buren

De bijgebouwen van sterrestaurant Château Neercanne worden op 1 oktober heropend en weer in gebruik genomen nadat in juli brand woedde bij de buren. Restaurant Château Neercanne en l'Auberge zijn altijd opengebleven.

Door de brand in de Mergelgrot op 19 juli kan het restaurant de bijgebouwen met daarin onder meer wijnkelder en feestgrot tot 1 oktober niet gebruiken. Door een brand bij de buren liepen de grotten van Château Neercanne rook- en roetschade op. De schade voor Château Neercanne in Maastricht liep in de tonnen. 

Schoonmaken loopt voorspoedig

In de mergelgrotten vinden normaal gesproken de grotere diners, feesten en huwelijksceremonies plaats. Het schoonmaken loopt voorspoedig. Eind deze week zullen de grotten vrij zijn van roet en rooklucht en kan er worden begonnen met de herinrichting en vervanging van techniek. Op zondag 1 oktober zullen de grotten worden heropend met een scharrellunch. Een lunch voor de hele familie die elke eerste zondag van de maand wordt georganiseerd in de sfeervolle grottenzaal naast het kasteel.

Restaurant Château Neercanne en L’Auberge zijn geopend

Sterrestaurant Château Neercanne en L’Auberge hebben geen enkele schade opgelopen en zijn altijd op de gebruikelijke tijden geopend gebleven. Peter Harkema, directeur/gastheer: 'Voor een aperitief in de wijnkelder wordt tot de heropening uitgeweken naar het terras. Ook met minder weer, want een gezellige stretchtent met verwarming zorgt voor een aangename ambiance met prachtig uitzicht op het Jekerdal. De grote diners, ontvangsten en feesten verzorgen we in een transparant, stijlvol en gezellig paviljoen op de cour van Lunchrestaurant L’Auberge.'

Wijnvoorraad

De volledige wijnvoorraad die in de grotten was opgeslagen, is afgevoerd en wordt vernietigd. Dominique Jacobs, sommelier, had in 12 jaar tijd deze unieke wijnvoorraad opgebouwd: 'Gelukkig is de voorraad van de dag in de wijnkelder in het Château ontsnapt aan al het rook- en roetgeweld. Die wijnen staan ongedeerd op onze kaart.' Hij is op dit moment bezig met het samenstellen van een nieuwe collectie die weer aansluit bij de wensen van de gasten.

Chateau Neercanne is onderdeel van de Oostwegel Collection.