Michael Wolf opent Nederlands eerste Tartaria: Prinz Wolf

Michael Wolf opent Nederlands eerste Tartaria: Prinz Wolf

Op de Amsterdamse Prinsengracht opent Michael Wolf vrijdag 6 oktober de allereerste Tartaria van Nederland: Prinz Wolf. Met een centrale keuken die letterlijk het kloppend hart van het restaurant vormt, kunnen gasten hier zes dagen per week van 's middags tot 's avonds laat terecht voor fresh food fix.

Naast zes tartaren (2 vlees, 2 vis, 1 vegetarisch en 1 vegan) in verschillende maten (85, 125 en 150 gram) worden vanuit de volledig open 'walk-through' keuken die het hart van de zaak vormt, ook zes soorten oesters en zes verschillende bites geserveerd.

Michael liet daarnaast zes cocktails op basis van de ingrediënten van de tartaren creëren. 'Je kunt hier dus ook terecht voor spannende food & cocktail pairings.' En uiteraard ontbreekt Michaels persoonlijke favoriete Gin & Tonic, de Wicked Wolf, niet op de kaart. Prijzen bij Prinz Wolf voor tartaren vanaf € 10,-, cocktails voor € 12.

Wolf Atelier

Het idee is een jaar geleden ontstaan toen Michael voor het terras van zijn fine dining restaurant Wolf Atelier een speciaal lunchmenu introduceerde. Michael: ‘Het moesten eenvoudige maar smakelijke gerechten zijn, waarmee ik mijn keuken niet teveel zou belasten. Geïnspireerd op eenvoudige tartaria’s zoals ik die zelf veel zag in Portugal, heb ik toen een Tartaria menu gecreëerd. Dat groeide door het succes eigenlijk volkomen uit zijn jasje. Toen ik deze plek kon krijgen heb ik dan ook geen moment geaarzeld.’

Design

Voor de transformatie van intieme wijnbar naar kosmopolitische Tartaria werden Concrete en JPS Architecten ingeschakeld. Om de lange, smalle pijpenla die het was meer licht, lucht en 'leven' te geven werd allereerst een compleet nieuw lichtplan ontwikkeld. Voor extra comfort werden de plekken aan de hoge bartafels die zich aan weerszijden van de zaak bevinden ruimer gemaakt.

'De rvs 'walk-through' keuken, die letterlijk het hart van de zaak vormt, is van onder tot boven wit betegeld en vormt een spannend contrast met de betonlook van de tafels. Terwijl de houten vloeren, wanden en het plafond voor aangename warme sfeer zorgen. De spiegels op de wanden spelen met het licht en maken de ruimte optisch groter, terwijl de wijnrekken niet alleen een knipoog naar het verleden zijn, maar ook functioneel. Prinz Wolf beschikt namelijk niet over een kelder.' Deze praktische benadering werd trouwens ook voor de wijnkaart gehandhaafd: deze is in één oogopslag te lezen.

Over Michael Wolf

Ondanks zijn Oostenrijkse roots gaat er voor Michael Wolf (1985) eigenlijk niets boven de zee en alle schatten die hieruit voortkomen. In de keuken van Dieter Koshina's Villa Joya** in Portugal en later bij Sergio Hermans Oud Sluis*** voelde hij zich dan ook als een vis in het water. Eenmaal terug in Nederland verruilt hij zijn zeezicht voor een groot raam aan de Prinsengracht, als hij de leiding over Restaurant Envy op zich neemt. Vier jaar later, in 2015, opent hij Wolf Atelier. Innoverend zowel op het bord als in termen van service en sfeer, drukt Michael vanuit het iconische glazen pand met zicht op het IJ en Westerdok zijn stempel op het Amsterdamse gastronomische landschap. Uit het succes van zijn innovatieve Tartaria lunchmenu werd zijn tweede restaurant Prinz Wolf geboren.

Meer over Michael wolf