Charme Hotels: hotel Auberge de Hilver sluit zich aan

Charme Hotels: hotel Auberge de Hilver sluit zich aan

Charme Hotels breidt uit met hotel Auberge de Hilver in Hilvarenbeek. Dit hotel bevindt zich midden in het natuurrijke 'Land van de Hilver' in het zuiden van Noord-Brabant. Het is het zeventiende hotel dat zich aansluit bij het franchiseconcept van Charme Hotels.

Het nieuwste lid van Charme Hotels, Auberge de Hilver in Diessen (Hilvarenbeek) heeft 20 kamers, een restaurant en drie vergaderzalen. De kleinschaligheid van het hotel maakt tevens dat een (zakelijke) groep al snel exclusiviteit kan genieten mét persoonlijke aandacht.

Charme Hotels

Het in 2011 opgerichte Charme Hotels bestaat uit 17 hotels die gebruik maken van het franchiseconcept. Het revenue- en marketingconcept dat Charme Hotels aanbiedt slaat aan; op dit moment zijn er veel gesprekken met hotels die willen samenwerken met Charme Hotels. charme hotels Auberge de Hilver

Zo is er voor de hoteliers de mogelijkheid gebruik te maken van de website van Charme Hotels. Dit platform zorgt voor steeds meer rechtstreekse boekingen bij de aangesloten hotels. De franchise-fee is, in verhouding met andere franchise ondernemingen, laag te noemen.

Dit lage basisbedrag is desgewenst uit te breiden met extra ondersteuning op het gebied van revenue management, operations of andere speerpunten, net waar behoefte aan is; een op maat aangeboden pakket dus.

Top 100 Grootste Bedrijven en Merken

In de top 100 van Grootste Bedrijven en Merken van Misset Horeca staat Charme Hotels op een 63ste plek. Toen de uitgave verscheen, in mei 2017, schreven we: 'Charme Hotels werd in 2011 opgericht door twee ex-Sandton-mannen, Onno Pel en Bart Reints Bok. Inmiddels voeren veertien zelfstandige hotels in Nederland de Charme-vlag via franchise, met gemiddeld €1,5 miljoen omzet per hotel.

Volgens Reints Blok is de groep goed in het realiseren van omzet voor de deelnemende hotels door de actieve revenue-ondersteuning. ‘De mate waarin we ondersteunen, bepalen de hotels zelf.’ Vorig jaar ging helaas wel het hotel in Oosterhout failliet, maar Reints Bok verwacht dit jaar met twee hotels te groeien. De eerste daarvan is al toegevoegd: La Sonnerie in Son en Breugel. Ook kondigt Charme Hotels aan zelf hotels te willen gaan exploiteren, waarbij hoteliers zelf bepalen op welke managementgebieden er ondersteuning is gewenst. Dat kan dus in de vorm van franchise of middels managementcontracten op bijvoorbeeld revenue of operations.

Vestigingen: 14
Omzet: €21,4 miljoen
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: NB / Verwachte omzetgroei: 5%

Alle Charme Hotels

Beach Hotel de Vigilante, Makkum
De Nederlanden, Vreeland
Hotel 't Paviljoen, Rhenen
Hotel Hesborner Kuckuck, Winterberg
Hotel Maashof, Boekend
Charme Hotel Oranjeoord, Hoog-soeren
Eden Antwerp, Antwerpen
Hotel Schimmelpenninck Huys, Groningen
Hotel Resort Landgoed Westerlee, Westerlee
Kasteel Hotel Coevorden, Coevorden
Chariot Hotel, Aalsmeer
Charme Hotel Wildthout, Ommen
Hotel de Uitkijk, Uitkijk
Hotel Hart van Weesp, Weesp
Hotel La Sonnerie, Son-en-breugel
Hotel De Arendshoeve, Bergambacht
Auberge de Hilver, Diessen