Sterrenchef François Geurds opent Japanse pannenkoekenbar: FG Okonomiyaki Bar

Sterrenchef François Geurds opent Japanse pannenkoekenbar: FG Okonomiyaki Bar

Sterrenchef François Geurds opent binnenkort een nieuw concept: FG Okonomiyaki Bar aan de Katshoek 19 in Rotterdam (Hofbogen). De Japanse pannenkoek Okonomiyaki is in tegenstelling tot de Hollandse pannenkoek niet gebaseerd op melk, maar op zeewierbouillon.

FG Okonomiyaki Bar valt verder op omdat het een bar is in Denoism, een winkel op Japanse leest geschoeid. Denoism verkoopt denim en leren jassen, schorten, kimono’s, schoenen en tassen in Nederland leverbaar. Over de pannenkoekenbar zegt François Geurds: 'Nederlanders lunchen met een broodje kroket, Japanners met okonomiyaki, en dat al millennia lang. Wij geven de Japanners gelijk. De okonomiyaki wint het op alle fronten: gezonder, voedzamer, gevarieerder maar bovenal zoveel lekkerder.'

Ook afhalen

Okonomiyaki betekent vrij vertaald gebakken of gegrild. De Japanse hartige pannenkoek kan worden gevuld met verschillende soorten groenten, vlees of vis. 'In FG Okonomiyaki Bar eet je een okonomiyaki met bijvoorbeeld kabeljauw, pork belly, tonijn, huisgemaakte ketchap en bonito flakes. Voor 5 euro per stuk zijn mini-okonomiyaki’s af te halen.' 

Taarten uit eigen oven

Voor de zoetekauwen serveert FG Okonomiyaki Bar dagelijkse wisselende taarten uit eigen oven. Zoals een Japanse bar betaamt zal de (sparkling) sake niet ontbreken net als de Japanse thee.

In Rotterdam is FG Okonomiyaki Bar is de eerste en enige in zijn soort, zo stelt team FG. 'Nergens in de omgeving zijn ze gespecialiseerd in okonomiyaki.'

FG Okonomiyaki Bar gaat over een paar weken open en zal van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend zijn.

Over FG

In de zomer van 2016 verhuisde Francois Geurds zijn tweesterrenrestaurant FG Restaurant naar de Hofbogen, gelegen naast FG Food Lab. Een paar pandjes verder opent nu de Japanse pannenkoekenbar in Denoism. In het pand waar voorheen FG Restaurant zat gevestigd, huist nu FG Bistro. François Geurds voegde het sterrenrestaurants FG Restaurant (**) en FG Food Labs (*) samen om een kwaliteitsslag te maken. Dit betekende wel het einde van de Noodle Bar.