Onno Kokmeijer van Ciel Bleu kookt meer voor KLM

Onno Kokmeijer van Ciel Bleu kookt meer voor KLM

Onno Kokmeijer van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam, gaat meer gerechten bereiden voor de KLM. Kokmeijer begon in 2015 met de samenwerking met de KLM. Deze wordt nu uitgebreid.

Onno Kokmeijer gaat met ingang van 29 oktober ook de voorgerechten bereiden voor de maaltijden in de Europese Businessclass van KLM-vluchten.

Drie chefs waarmee KLM al langer samenwerkt kwamen in Hotel Okura bijeen voor een ontmoeting. Het gaat om de Farah Quinn, chef en Indonesische tv-persoonlijkheid, sterrenchef Masanori Tomikawa (van Yamazato en Sazanka in Okura)  en dus Onno Kokmeijer van Ciel Bleu, ook in Okura.

Onno Kokmeijer

In oktober 2015 had Onno Kokmeijer samen met zijn chef de cuisine Arjan Speelman, de primeur om als eerste chef de maaltijden voor de lunches en het diner te verzorgen aan boord van de KLM businessclass op de langere vluchten binnen Europa.

De gerechten van Kokmeijer en Speelman worden door de passagiers heel goed gewaardeerd. Zij zullen daarom ook de voorgerechten op deze vluchten gaan verzorgen. Onno Kokmeijer

Vanaf eind oktober worden deze wekelijks wisselende gerechten in combinatie met de lunches en diners aan de EBC-passagiers geserveerd.

Quinn is de eerste Indonesische ambassadeur met wie KLM samenwerkt. Op de routes Jakarta – Kuala Lumpur en Singapore – Denpasar serveert KLM zowel in de World Business Class als in Economy Class exclusieve maaltijden van de topchef. Ook reizigers naar Amsterdam, kunnen haar gerechten proeven, omdat de vlucht uit Indonesië via Kuala Lumpur naar Amsterdam gaat.

Yamazato in Okura

De samenwerking tussen KLM en chef Masanori Tomikawa, met zijn sterrenrestaurants Yamazato en Sazanka in Hotel Okura Amsterdam, gaat terug tot 2010.

Tomikawa is in samenwerking met KLM verantwoordelijk voor de maaltijden aan boord van vluchten van en naar Japan. De Japanse gerechten in zowel de KLM World Businessclass als de Economy Class zijn door Tomikawa geïnspireerd. Uniek aan deze samenwerking is dat niet alleen de Japanse gerechten vanaf KLM thuisbasis Schiphol door de chef ontwikkeld zijn, maar ook de Japanse gerechten aan boord van de vluchten vanuit Japan naar Amsterdam. In Japan vinden onder zijn leiding workshops plaats om de zomer- en wintermenu’s samen te stellen en in lijn te brengen met de bereidingen vanaf Schiphol.

Leestips:

Meer over Onno Kokmeijer op Misset Horeca

Onno Kokmeijer van Ciel Bleu wil derde ster