Tio Utrecht voor vijfde jaar op rij beste hotelschool

Tio Utrecht voor vijfde jaar op rij beste hotelschool

De opleiding Hotel- en Eventmanagement (HEM) bij Hogeschool Tio in Utrecht is in de Keuzegids Hbo 2018 voor het vijfde jaar op rij de best beoordeelde hotelschool van Nederland.

De hele top-4 bestaat uit particuliere hotelscholen, waarvan drie vestigingen van Tio: Tio Utrecht, Tio Hengelo en Tio Rotterdam.

Hotelschool The Hague is voor het vierde jaar op rij de best gewaardeerde publieke hotelschool, op plek 5 in de overall ranglijst.

Max Merkx, interim-Voorzitter College van Bestuur van de Hotelschool The Hague: 'Wij zijn als College van Bestuur enorm trots op alle collegae en studenten van Hotelschool The Hague. Dankzij hun kwaliteit en prestaties zijn we voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot beste publieke hotelschool in Nederland. Daarnaast zijn wij erg verheugd dat maar liefst 99 procent van onze alumni de opleiding aanraadt.'

Tio Utrecht: 96 punten

'Als we de studenten moeten geloven, zijn de particuliere opleidingen stuk voor stuk goud waard. De onderwijskwaliteit is er tiptop in orde', aldus de Keuzegids.

De opleiding Hotel- en Eventmanagement (HEM) aan Hogeschool Tio in Utrecht is met 96 punten de beste Hogere Hotelschool. HEM gaat voor het vijfde jaar op rij aan kop in de Keuzegids.

Student Flip: 'Tio staat goed op je cv en je hebt daarnaast meer kennis en (praktijk)ervaring. Ik merk het nu al; ik hield laatst tijdens een open dag een presentatie en werd naderhand al direct aangesproken door een bedrijf dat interesse in me had. Je hebt toch een voordeel als Tio-student.'

Het onderzoek van Keuzegids HBO 2018 is gebaseerd op de resultaten van twee onderdelen; de prestatie scores en de oordelen van de Nationale Studenten Enquête (NSE). De prestaties worden gemeten op basis van het aantal studenten dat binnen vijf jaar afstudeert, het aantal studenten dat het eerste jaar afrondt en het aantal contacturen.

De oordelen worden gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) en een expertoordeel, deze berust op de accreditatiebesluiten van de NVAO. De totaalscore en het uiteindelijke oordeel van keuzegids HBO 2018 is een gelijke weging van de 10 scores voor de prestaties en de oordelen.

De top-5:

  1. Hogeschool Tio Utrecht, Hotel- en Eventmanagement
  2. Eindhoven Notenboom, Hospitality & events management
  3. Hogeschool Tio Hengelo, Hotel- en Eventmanagement
  4. Hogeschool Tio Rotterdam, Hotel- en Eventmanagement
  5. Hotelschool Tha Hague