Escoffier: chefs Bilderberg eren hem in The Park by Erik van Loo

Escoffier: chefs Bilderberg eren hem in The Park by Erik van Loo

Sterrenchefs Erik van Loo van Parkheuvel, Arjan Bisschop van Heeren van Harinxma, Tonny Berentsen van de Kromme Dissel en Stefan van Sprang van Aan de Poel brengen een ode aan Auguste Escoffier. Deze Franse chef legde de 'fundering' voor de Franse keuken en liet mooie culinaire naslagwerken na.

De Bilderberg-chefs Erik van Loo (Parkheuvel**), Richard de Vries (The Park), Arjan Bisschop (Heeren van Harinxma*), Patrick Kessler (De Kersentuin), Tonny Berentsen (De Kromme Dissel*) en Stefan van Sprang (Aan de Poel**) brengen samen een hommage aan Auguste Escoffier (1846-1935).

Escoffier signature

In restaurant The Park in Rotterdam in het Bilderberg-hotel koken ze van 13 tot en met 23 november volgens signature van Escoffier. scoffier was chef-kok in diverse luxueuze hotels van het Ritz concern, onder andere in Parijs en Londen. Zijn standaardwerk ‘Le Guide Culinaire’ omvat 5000 nauwkeurige recepten waaronder de Pêche Melba, Poire Belle Hélene, maar ook de Tournedos Rossini.-De deelnemende chefs hebben elk hun hun favoriete Escoffier gerecht gekozen. Deze gerechten staan tijdens de Escoffierdagen op een historische menukaart van restaurant The Park.

Escoffier
Erik van Loo

Restaurant The Park is het restaurant van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. The Park - Inspired by Erik van Loo - serveert gerechten volgens signatuur van de met twee sterren bekroonde chef-kok Erik van Loo (restaurant Parkheuvel).

De dagelijkse leiding van The Park is in handen van chef-kok Richard de Vries. De Vries werkte als souschef jaren samen met Erik van Loo, waaronder in restaurant Parkheuvel. The Park opende in juni 2014.

Meer over The Park 

Restaurant The Park viert week van de fantasie

The Park Rotterdam wint Gouden Pollepel

Erik van Loo chef van The Park