Jaarlijks 'Bier voor KiKa': Melon IPA'

Jaarlijks 'Bier voor KiKa': Melon IPA'

Met 'Mikkie = In To Melon' heeft ondernemer Peter van der Arend zijn jaarlijkse bier voor KiKa gelanceerd. De opbrengst van de 'Melon IPA' komt volledig ten goede aan het fonds tegen kinderkanker.

Het nieuwe bier in de serie Mikkie/Roos is een 'Melon IPA'. Volgens initiatiefnemer Peter van der Arend 'vol met mooie hoppen en frisse watermeloen.' Peter van der Arend brouwt jaarlijks een bier waarvan de opbrengst volledig naar KiKa gaat.

Geboortebier

In 2006 brouwde Van der Arend al een 'geboortebiertje' voor zijn eerste dochter Roos. In 2011 kwam dochter Mikkie ter wereld. De ondernemer wilde ditmaal ook een bier brouwen. Aan de ene kant wilde hij het niet gratis uitdelen, aan de andere kant; er ook niet aan  verdienen.

KiKa als gulden middenweg

De gulden middenweg bleek KiKa te zijn. En sinds 2011 gaat de jaarlijkse opbrengst voor 100% naar de stichting die zich inzet voor Mikkie = In to Melon, bier voor KiKakinderen die getroffen zijn door kanker. Het ene jaar een Mikkie-bier, het andere een Roos-bier. In 2016 haalde Van der Arend met zijn 'Roos = B(l)ack' ruim €10.000 op.

Bestellen tot 15 november

De Melon IPA 'Mikkie = In to Melon' is tot en met 15 november te bestellen. En dat kan met een mailtje naar peter@morebeer.nl. Een doos met 12 flesjes kost €60, inclusief bezorging. Een fust kost €199, exclusief btw. In beide gevallen gaat 100% van de opbrengst naar KiKa.

Via datzelfde mailadres zijn ook gelimiteerde t-shirts te bestellen. De kosten hiervoor zijn €25, inclusief verzending. Ook hiervan gaat de volledige opbrengst naar KiKa.

Mikkie = In to Melon, bier voor KiKa