Conscious Hotel Westerpark eerste 100 % elektrische hotel

Conscious Hotel Westerpark eerste 100 % elektrische hotel

Conscious Hotel Westerpark wordt het vierde hotel van de duurzame hotelketen Conscious Hotels. Het wordt het eerste hotel dat volledig draait op Nederlandse windenergie. De eerste afbeeldingen van het interieur-design zijn hier te zien.

Op het culturele evenemententerrein van de Westergasfabriek zijn tal van horecagelegenheden en creatieve bedrijven te vinden. Een hotel ontbrak echter nog. De komst van Conscious Hotel Westerpark in het tweede kwartaal van 2018 brengt hier verandering in. Bij de ontwikkeling van het 89 kamers tellende hotel wordt bij elke stap rekening gehouden met duurzaamheid. Van de renovatie en het interieur bestaand uit eco-materialen tot een 100% biologisch menu.

Eco-sexy

De oprichters van Conscious Hotels, Marco Lemmers en Sam Cohen doen al jaren ons best voor de planeet. Dit doen we niet door gasten te wijzen op klimaatverandering, maar door ze te verleiden en te laten genieten in een van onze duurzame ontmoetingsplekken. 'Onze vierde Amsterdamse vestiging op het terrein van de Westergasfabriek is in alle opzichten de overtreffende trap en een showcase van onze kernwaarden 'eco-sexy, big smiles'.'

Bar-restaurant

In hetzelfde pand opent ook een bar-restaurant waar de hele dag biologische happen en dranken worden geserveerd, en waar ’s avonds een gevarieerde programmering plaats zal vinden. In de lobby van het hotel bij Conscious Café worden biologische producten en eco-artikelen verkocht; alles wat je nodig hebt voor een dag in het park.

Lees ook: Horecainterieur: Eco-design hotel The Tire Station

Verduurzaming

De eigenaren van de Westergasfabriek Ton Meijer en Maya Meijer-Bergmans zetten zich al vele jaren in voor het verduurzamen van het culturele erfgoed van Westergasfabriek. 'Het terrein heeft een enorme ontwikkeling ondergaan van vervuild industrieterrein naar een duurzaam, cultureel park. Conscious Hotels heeft duurzaamheid in het DNA en dit is voor ons een belangrijke stap bij het verder verduurzamen van het terrein', aldus Meijer-Bergmans.

Leestip: Tips: Duurzaamheid in de horeca