Gault&Millau 2017: de complete ranglijst vanaf 17 punten

Gault&Millau 2017: de complete ranglijst vanaf 17 punten

Bekijk nu op Missethoreca.nl de complete Bijzonder tot Onbetwistbare Top van Gault&Millau 2018.

Puntentotaal Naam bedrijf Plaats bedrijf
19,5 Inter Scaldes Kruiningen
19,5 De Librije Zwolle
19 Tribeca Heeze
19 De Leest Vaassen
18,5 De Kromme Watergang Hoofdplaat
18 Ciel Bleu (Hotel Okura) Amsterdam
18 Librije's Zusje Amsterdam
18 Vinkeles (The Dylan) Amsterdam
18 Lindenhof Restaurant met Suites Giethoorn
18 Parkheuvel Rotterdam
18 Treeswijkhoeve Waalre
18 Groene Lantaarn Zuidwolde
17,5 La Rive (Amstel Hotel) Amsterdam
17,5 Vermeer Amsterdam
17,5 @moshik Amsterdam
17,5 Pure C Cadzand
17,5 Bij Jef Den Hoorn
17,5 't Nonnetje Harderwijk
17,5 Beluga Loves You Maastricht
17,5 Bokkedoorns Overveen
17,5 FG Restaurant Rotterdam
17,5 Joelia Rotterdam
17 Schulten Hues Zupthen
17 Taiko Asian Cuisine by Schilo Amsterdam
17 Bord'Eau Amsterdam
17 Le Restaurant Amsterdam
17 Kasteel Heemstede Houten
17 Lindehof Nuenen
17 Fred Rotterdam
17 Wollerich Sint-Oedenrode
17 Leuf Ubachsberg
17 De Nederlanden Vreeland
16,5 RIJKS Amsterdam
16,5 Spetters Breskens
16,5 Perceel Capelle a/d IJssel
16,5 HanTing Cuisine Den Haag
16,5 Zarzo Eindhoven
16,5 Da Vinci Maasbracht
16,5 Aan de Zweth Schipluiden
16,5 Restaurant Hotel Merlet Schoorl
16,5 Valuas Venlo
16,5 Meliefste Wolphaartsdijk
16 Noble Den Bosch
16 Herberg Onder de Linden Aduard
16 Aan de Poel Amstelveen
16 Bolenius Amsterdam
16 Bordewijk Amsterdam
16 Halvemaan Amsterdam
16 Lastage Amsterdam
16 The White Room by Jacob Jan Boerma Amsterdam
16 Yamazato (Hotel Okura) Amsterdam
16 Apicius Bakkum
16 De Heeren van Harinxma Beetsterzwaag
16 Het Koetshuis Bennekom
16 Wolfslaar Restaurant Breda
16 AIRrepublic Cadzand Bad
16 La Provence Driebergen - Rijsenburg
16 Wiesen Restaurant Eindhoven
16 De Zwaan Etten-Leur
16 l'Atelier Gulpen
16 Ratatouille Food & Wine Haarlem
16 De Kromme Dissel Heelsum
16 Lucas Rive Hoorn
16 Hemelrijk restaurant Hulst
16 De Burgemeester Linschoten
16 't Amsterdammertje Loenen a/d Vecht
16 Chateau Neercanne Maastricht
16 Restaurant Rotisserie Tout á Fait Maastricht
16 Latour (Grand Hotel Huis ter Duin) Noordwijk aan Zee
16 Cordial Oss
16 Jaimie van Heije Ouderkerk a/d Amstel
16 Niven Rijswijk
16 ONE Roermond
16 FG Food Labs Rotterdam
16 De Vrienden van Jacob Santpoort-Noord
16 La Trinité Sluis
16 Aubergine Steyl
16 Podium onder de Dom Utrecht
16 Chateau St. Gerlache Valkenburg a/d Geul
16 Villa la Ruche Voorburg
16 Bretelli Weert
16 PUUR Zee Restaurant by Imko's Wijk aan Zee
16 Katseveer Wilhelminadorp
16 Mijn Keuken Wouw

Meer over GaultMillau 2018 in het speciale dossier...

Inter Scaldes
Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet staat opnieuw op 19,5 punt in GaultMillau 2018.

GaultMillau 2018 – feiten en cijfers

  • De Gault&Millau-gids 2018 telt 35 nieuwe vermeldingen; 25 restaurants zijn uit de gids verdwenen.
  • Stijgers: 57, waarvan 1 met 3 punten, 5 met 2 punten, 1 met 1½ punt, 37 met 1 punt en 13 met ½ punt
  • Dalers: 16, waarvan 1 met 4,5 punten, 1 met 2 punten, 8 met 1 punt en 6 met ½ punt
  • De eredivisie (16 punten en hoger) telt 84 restaurants, evenveel als vorig jaar.
  • De absolute top telt 4 restaurants. De Librije, Manoir Restaurant Inter Scaldes, (beide 19,5), De Leest, Tribeca (beide 19 punten).
  • Speciale aandacht voor duurzame restaurants – speciale Duurzaam Restaurant van het Jaar Award naar restaurant Vuurtoreneiland in Amsterdam.
  • Speciale aandacht voor Aziatische restaurants (37) en visrestaurants (20).
  • Ruim 240 Prijs | Plezier restaurants in de gids – max. 40 euro voor 3-gangenmenu.
  • 35 nieuwe restaurants, met Le Restaurant (17 punten – opnieuw in de gids), AIRrepublic (16 punten), The French Connection, De Jong en Voltaire (15 punten) als hoogst genoteerde nieuwkomers.
  • 22 restaurants Veelbelovend: volgend jaar stijging mogelijk als de lijn van dit jaar wordt voortgezet.
  • Belangrijke dalers: De Leest, De Vierbannen (i.v.m. chefwisseling), Joelia, Bord’eau (i.v.m. chefwisseling), Da Vinci, Aan de Poel, Bolenius
  • Belangrijke stijgers zijn o.a.: Tribeca, De Groene Lantaarn, &moshik, Damianz, Beulings, BAK en De Kas.
  • Met 3 punten gestegen: Damianz (van 12 naar 15)
  • Belangrijkste Awards: Chef van het Jaar: Jarno Eggen (De Groene Lantaarn) en Talentvol Chef van het Jaar: Dennis Huwaë (Daalder).