Pillows bouwt tweede hotel in Amsterdam

Pillows bouwt tweede hotel in Amsterdam

International Hotel Management Group bouwt een tweede Pillows hotel in Amsterdam. Eerder dit jaar opende hotel Pillows Anna van den Vondel aan het Vondelpark, in 2019 moet daar een hotel aan het Oosterpark bij komen.

Al in 2014 kocht Amerborgh, investeerder en grootaandeelhouder van International Hotel Management Group (IHMG), het pand aan de Mauritskade om er een hotel van te maken. Toen was alleen nog niet bekend dat dit een tweede Pillows zou worden.

IHMG is de koepelorganisatie waar de hotelmerken Sandton en Pillows onder vallen. Rond de opening van Pillows Anna van den Vondel, in het oude Sandton De Filosoof, liet directeur Rogier Braakman al doorschemeren in Amsterdam plek te zien voor méér hotels.

In het pand uit 1907 huisde ooit een ontleedkundig museum, de grond was tot die tijd in gebruik als begraafplaats. Aan het u-vormige monumentale gebouw wordt een modern deel gebouwd met daarin het restaurant.

Het hotel moet 120 kamers krijgen, een parkeergarage voor zo'n 50 auto's en een wellness met binnenzwembad. Een deel van de kamers zal over een eigen jacuzzi en sauna beschikken. Alle kamers hebben uitzicht op de Mauritskade of het Oosterpark.

Hiermee wordt de hoteldichtheid in dit stukje Amsterdam verder vergroot. Op een rij liggen na de opening van Pillows tussen de Mauritskade en het Oosterpark: Het Tropenhotel, Pillows Amsterdam Oosterpark, Generator Hostel en Hotel Arena.